Kansenfestijn voor O17 tegen ADO

Almere City FC O17 - ADO Den Haag O17 (oefenwedstrijd)

In deze vriendschappelijke wedstrijd regende het vooral in de tweede helft kansen voor de jongens van Almere City O17. De ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd op fysiek, technisch en tactisch vlak. ADO ging alleen wat efficiënter om met de kansen die ze kregen. Almere City speelde goed, met zelfvertrouwen en zocht steeds nieuwe combinaties waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd werd. Alleen in de eerste helft gehad de aansluiting op het middenveld wat sneller gekund. Vlak na rust maakte Almere City nog de 2-2 maar die werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. De kansen om alsnog de overwinning te pakken waren er genoeg maar de bal ging er - mede door goed keeperswerk van de Haagse keeper - maar niet in. ADO was wat verdedigender gaan spelen en de kansen die van hen kwamen waren vooral afstandschoten. Dat ADO uiteindelijk vlak voor tijd alsnog de 1-3 erin schoot voelde daarom wat onterecht qua uitslag. Het getoonde spel geeft echter wel weer veel vertrouwen voor de komende competitiewedstrijden waar deze ploegen elkaar opnieuw treffen.

Opstelling:
Kennis, Joël, Ryan, Soufiane, Jochem (41’ Mike), Tyrese (58’ Milan), Jason de Groot, Jeffry, Marcelencio (65’ Stije), Noël, Vinsley (58’ Salim)

Wissels:
Magdiel, Jason Fitz-Jim, Milan, Mike, Salim, Stije