O13 naar laatste zestien van de beker

Na de winst op PEC Zwolle in de vorige ronde, was Almere City O13 in het bekertoernooi nu gekoppeld aan FC Cambuur. Het team uit Leeuwarden voert zonder puntverlies de tweede divisie D aan en schakelde in de vorige ronde FC Twente uit. Geen tegenstander om te onderschatten dus. De ploeg van trainer Marciano Nonneman deed dat ook niet en won met 1-3!

Het was zaak om scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. En dat gebeurde: al na 30 seconden lag de bal in het doel van Cambuur. De Friezen trapten weliswaar af, maar leverden de bal al snel in. Uit een combinatie over rechts werd Sefa de diepte ingestuurd. Hij klopte de verdediging van Cambuur op snelheid en kon alleen op de keeper af. Deze kwam ver, maar te laat uit, waardoor Sefa de bal van grote afstand in het verlaten doel kon schuiven.

Cambuur moest iets gaan doen. Ze probeerden dat in eerste instantie aan de hand van een gecontroleerde opbouw van achteruit. Dit leverde echter veelvuldig balverlies op van de achterhoede Cambuur. City kreeg daardoor nog enkele zeer grote kansen, met als hoogtepunt een schietkans voor een leeg doel waarbij de bal helaas naast stuiterde.

Cambuur ging al snel over op de lange bal richting hun snelle spitsen, maar de verdediging van City zat er steeds goed tussen. Uiteindelijk was een slippertje in de opbouw van Almere nodig voor de eerste kans van Cambuur: na balverlies recht voor het doel stonden plots twee Friezen alleen voor de keeper. Gelukkig bracht Just bekwaam redding. Er volgde een serie hoekschoppen voor Cambuur, waarvan de laatste tot de gelijkmaker leidde. Dat een aanvaller daarbij zijn hand gebruikte was de scheidsrechter helaas ontgaan.

Na de rust namen beide ploegen geen grote risico’s en hanteerden vaak de lange bal. Almere had daarbij wel iets meer overwicht zonder dat dit tot grote kansen leidde.  Totdat Martin de diepte in werd gestuurd en alleen op de keeper af kon. Hij nam zijn tijd, omspeelde beheerst de keeper en schoof de bal in het doel: 1-2.

Cambuur probeerde aan te zetten om een gelijkmaker te forceren en zette iets meer druk, maar de mannen uit Almere gaven geen krimp. Vijf minuten voor tijd maakte Amin aan alle onzekerheid een einde toen hij geheel vrijstaand bij de tweede paal een voorzet van links kon binnentikken. Einduitslag: een verdiende 1-3 overwinning voor Almere City. 

Foto: Ron Baltus

23 januari 2018

Deel dit artikel: