O13 laat twee punten liggen in Groningen

Almere City O13 start slecht tegen FC Groningen, maar komt drie keer terug van een achterstand en neemt daardoor een punt mee naar huis. Toch verlaten de spelers teleurgesteld het veld omdat - op basis van de tweede helft - het gevoel overheerst dat er twee punten zijn verloren.

Wellicht kwam het door het vroege opstaan en de lange rit (of was het onderschatting?), maar Almere City start dramatisch aan de wedstrijd. Groningen is veel feller en City komt steeds te laat. Al na vijf minuten kan Groningen, na nonchalant uitverdedigen van City, eenvoudig de 1-0 aantekenen.

De Almeerders kunnen daar weinig tegenover stellen en Groningen krijgt na weer slordig balverlies een kans op 2-0, maar die valt niet. De eerste aanval van City levert de gelijkmaker op van (wie anders dan) Martin.

Helaas verandert hierdoor het spelbeeld niet: vijf minuten later staat Groningen alweer op voorsprong na opnieuw nonchalant verdedigen. Toch maakt Almere weer de 2-2, de bal komt (on)gelukkig op een Groningse hand en de scheids wijst naar de stip. Mateja schiet de penalty onberispelijk binnen.

Maar weer geeft City binnen vijf minuten een doelpunt weg: dom balverlies in combinatie met op veel te grote afstand verdedigen, geven de rechtsbuiten van Groningen de mogelijkheid de 3-2 in de kruising te schieten. Vlak daarna maakt de scheidrechter een einde aan de eerste helft.

Wat er in de rust door de trainer is gezegd zullen we nooit weten, maar het heeft effect: in de tweede helft staat er een heel ander Almere City. Er staat nu een ploeg die wil winnen. City speelt veel meer vooruit, de duels op het middenveld worden nu wel gewonnen en de verdediging geeft geen ruimte meer weg. En dus komen er kansen.

Als Martin al in de 36ste minuut de keeper van Groningen omspeelt en de 3-3 binnenschiet, gelooft iedereen dan ook weer in de overwinning. Helaas stranden veel aanvallen van City vroegtijdig in een (terecht) vlagsignaal voor buitenspel. Toch komen er nog drie keer spelers van City alleen voor de keeper van Groningen, maar even zo veel keer wordt de kans gemist. Ook Groningen verschijnt nog een keer gevaarlijk voor het doel van City, maar ook Just houdt zijn doel verder schoon. Met een 3-3 eindstand tot gevolg.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

24 oktober 2017

Deel dit artikel: