Almere City O13 kampioen 2e divisie 2016-2017!

Op de velden van Fortuna Wormerveer moest het gaan gebeuren; dé kampioenswedstrijd waar het hele seizoen naar toegewerkt was. En bij het het laatste fluitsignaal mocht de titel daadwerkelijk gevierd worden voor Almere City O13!

De zenuwen waren bij enkele spelers overduidelijk zichtbaar, anderen waren bijna 'overgeconcentreerd'. Na een motiverende speech van de trainer betraden de spelers het hoofdveld. De sfeer was opgetogen, er was veel publiek en het feest kon beginnen. Althans, dat dachten we.

Al na enkele minuten spelen konden we concluderen dat het helemaal niet makkelijk zou worden. Met fysiek sterke spelers bij de tegenstander, de zenuwen die bij sommigen van City de overhand namen en een scheidsrechter die op cruciale momenten verkeerde (nadelige) beslissingen nam. Achteraf gaf de arbiter ook aan de spelers van City aan dat hij een penalty had moeten geven, maar daar kun je dan niets meer mee. De rust in met 0-0.

Na rust werden de wisselspelers ingebracht. Dit leidde in eerste instantie tot nieuw elan in het veld, maar zelfs dat hielp niet om het spel naar onszelf toe te trekken. Met als dieptepunt een niet-genomen-beslissing (affluiten voor natrappen) van de scheidsrechter, die leidde tot een onoplettendheid in de verdediging en de scherpe spits bij Fortuna profiteerde: 1-0.

Dit zijn we niet gewend; het hele seizoen slechts één wedstrijd verloren, nog geen enkele keer gelijk en de rest (17x) gewonnen. De paniek in het veld en op de bank nam toe. De teleurstelling leek de overhand te nemen. Echter, juist deze achterstand leidde tot een omslag bij sommige spelers, die juist daardoor veel beter en scherper begonnen te spelen. De vechtlust nam toe en het oppeppen begon. In de laatste officiële speelminuut kwam City op gelijke hoogte door een feilloos ingeschoten afstandsschot.

Met minimaal drie minuten blessuretijd gingen de spelers vol in de aanval. Zelfs de laatste man van City werd in de spits erbij gezet. Alles of niets... Het leek niet genoeg. Eindstand 1-1.

Het grote wachten begon; met wat telefoontjes naar de andere club (Alphense Boys) bleek het harde werken toch nog beloond. In Amsterdam bleek de nummer twee punten te hebben laten liggen, waardoor Almere City FC O13 toch kampioen werd.

De spelers hebben deze dag in een emotionele rollercoaster gezeten, maar met uiteindelijk een zeer verdiend resultaat!

ALMERE CITY FC O13: KAMPIOEN 2E DIVISIE SEIZOEN 2016-2017!

 

Uitslag:

1-1

15' (Fortuna Wormerveer)

59' Dichayro

 

 

Opstelling:

 

Alex (k), Pieter, Sander, Lars, Younes, Roemer, Dichayro, Kylan, Chay, Abdelilah, Wassim

Wissels:

Ghillian (30'), Noah (30'), Sem (30'), Chiverio (30'), Elaydjah (30'), Hidde (k)

Afwezig:

-

Geblesseerd: 

-

Gele kaarten: 

Chiverio

  

Klik hier voor de beelden van de wedstrijd: https://youtube.be/C2OEih8LeOE

2 april 2017

Deel dit artikel: