Almere City FC O19 promoveert naar Eerste Divisie Hoog

De O19 is er in geslaagd te promoveren naar de Eerste Divisie Hoog. Na een spannend duel in Doetinchem tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap mocht het team van Rene Koster de kampioenschapsdans inzetten.

Het werd 0-1 in de Achterhoek, dankzij een doelpunt van Joshua Zimmerman. Almere City FC moest nog wel een storm van O19 van De Graafschap weerstaan, maar kwam daar mede door puik keeperswerk van Stijn Keller goed uit. Almere City FC eindigt door de overwinning tweede in de poule en dat is genoeg om na de winterstop in de Eerste Divisie Hoog te worden ingedeeld.

De overwinning van de O19 steekt schril af tegen een verder teleurstellend weekend voor de Football Academy. De O15 van Robin Sack moesten zaterdag winnen voor lijfsbehoud, maar liepen al snel averij op. Een snelle 0-1, die via de vingertoppen van de keeper doel treft, is het laatste wat de mannen kunnen gebruiken. O15 weet knap terug te komen tot 1-1 , maar door een alles-of-niets slotoffensief wordt toch een 1-3 nederlaag geleden.

De ijzige wind is er ook voor de O13.  De ploeg speelt de eerste helft ontzettend goed. Er worden kansen gecreëerd, maar als er zelfs voor open goal gemist wordt, dan zit het niet mee. Winterkampioen Willem II komt eigenlijk amper van eigen helft af en het spel wordt gedomineerd door City. De mannen gaan met 0-0 rusten. In de tweede helft krijgt Willem II één kans en staat het gelijk 0-1. Dat is ook de eindstand.

16 december 2018

Deel dit artikel: