017 revancheert zich in oefenduel tegen Feyenoord 016

Met een 3-0 overwinning in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord 016 heeft Almere City O17 behoorlijk wat zelfvertrouwen opgedaan op weg naar de wedstrijd tegen Willem II aanstaande zaterdag. 

Ondanks wat lichte aanpassingen in het team door ziekte en blessures was het team van Jason Oost deze middag de bovenliggende partij. Er werd goed gecombineerd, in hoog tempo gespeeld en aantrekkelijk aanvallend voetbal gespeeld. Al in de eerste paar minuten zat Almere City dicht bij een vroege voorsprong en leken de Rotterdammers moeite met het spel van Almere City. Het was Reinoud die uiteindelijk de score opende en de ploeg op 1-0 zette. Feyenoord kwam er in de eerste helft aanvallend niet of nauwelijks aan te pas en door een aantal missers aan Almeerse kant bleef het slechts 1-0 tot aan de rust. 

Na rust was het zelfde speelbeeld zichtbaar. Almere City bleef druk zetten, zette veel aanvallen op langs de flanken en speelde met zelfvertrouwen. Iets was leek te ontbreken bij de Feyenoorders ondanks het feit dat ze in de tweede helft wel iets meer kansen wisten te creëeren. Almere City scoorde vervolgens nog de 2-0 na een prachtige vrije trap van Stije die via de paal voor de voeten van Joël belannde die hem vervolgens zo kon binnentikken. Ryan maakte in de slotfase de 3-0 met een kopbal die via een corner het strafschopgebied was ingekomen. 

Maandagavond 4 december speelt de O17 nog een oefenduel. Deze keer is AEK Athene 016 te gast. 

 

Scoreverloop: 

15' 1-0 Reinoud

65' 2-0 Joël

73' 3-0 Ryan

Opstelling:
Magdiel (40' Jason), Joël, Ryan, Noël, Milan (65' Younes 015), Stije, Marcelencio (70' Souffiane), Jason (58' Pieter 015), Salim (40' Geviljo), Reinoud, Guillermo (55' Shavently O15)

Wissels:
Jason (k), Geviljo, Souffiane, Pieter (015), Younes (015), Shaventy (015)

Blessures/ziek:
Jeffry, Jochem, Mike, Tyrese, Kennis, Vinsley, Daan, Edgar, Imani 

2 december 2018

Deel dit artikel: