017 blijft hangen in een herfstdip

Op deze ijskoude zaterdagmiddag gaat Almere City O17 voortvarend van start. Vrijwel meteen wordt de druk op de verdediging van Hollandia hoog op gevoerd en op de proef gesteld. Wat in de eerste minuut al meteen een grote kans oplevert voor Almere City. Verschillende aanvallen vanaf de flanken wisselen elkaar daarna af. Alleen de genadeklap al direct in het begin van de wedstrijd afgeven lukt niet. In de afronding mist Almere City vandaag de scherpte.

In tegenstelling tot zichzelf te belonen met een doelpunt, wordt Almere slordiger in de passing. De verdediging van Almere City wordt verrast door een aanval van het team uit Hoorn. Die aanval is wel meteen effectief en levert een vroege voorsprong op voor de gasten. De rest van de eerste helft blijft het spel hetzelfde. Hollandia probeert te overleven, verdedigt met man en macht en loert op een counter. Ondanks het slordige spel domineert Almere maar scoort niet. Dat zet zich voort in de tweede helft en maakt de ploeg uit Hoorn uit het niets de 0-2 door een fout in de verdediging.

Almere doet nog wat terug in het laatste kwartier en zorgt voor de 1-2. Met die stand op het scorebord zijn er nog genoeg kansen op - in ieder geval - de gelijkmaker. De doorgevoerde wissels geven het spel van de Almeerders meer creativiteit, balans en voert de druk nog meer op bij Hollandia. Helaas voor het team van trainer Jason Oost wil de bal er maar niet in en houdt Hollandia stand.

Hopelijk komen de jongens van O17 snel uit hun herfstdip. Met de kwaliteit van dit team moet dat zeker lukken. Met volgende week twee oefenwedstrijden op het programma (Feyenoord en AEK Athene) wacht daarna het duel tegen Willem II in de strijd om de vierde plaats in de competitie die bijna zijn einde nadert. 

Opstelling:
Jason (k), Joël, Noël, Ryan, Jochem (55’ Soufianne), Stije, Marcelencio (70’ Geviljo), Jason, Jeffry, Guillermo, Reinoud (60’ Milan)

Wissels:
Magdiel (k), Kennis (k), Milan, Soufianne, Salim, Geviljo

Blessures:
Vinsley, Daan, Mike, Tyrese, Edgar, Imani,

Wedstrijdverloop:

Uitslag: 1-2

30’ 0-1 Hollandia

50’ 0-2 Hollandia

70’ 1-2 Jeffry Puriel

25 november 2018

Deel dit artikel: