Tegenstanders parkeren de bus bij Almere City Football Academy

Afgelopen zaterdag stonden er een paar mooie wedstrijden op het programma van de Almere City Football Academy. Zo mag City O15 het eerst opnemen tegen Den Bosch en  daarna neemt O19 het op tegen Volendam. Beide teams ondervinden hinder van tegenstanders die de bus parkeren aan de Competitieweg.

De Almere City FC O15 heeft een lastig seizoen als enige in de Eredivisie. Toch is de ontwikkeling iedere week te zien en zijn er positieve dingen te melden. Vandaag is Den Bosch aan de beurt. Vanaf minuut één zit City er bovenop. De duels worden gewonnen en eigenlijk heeft de Brabantse opponent niks te vertellen. De tegenstander heeft vooral de focus op verdedigen en dat is lastig doorkomen.

De wedstrijd wordt gedomineerd door City, maar de kansen worden niet afgemaakt. De hatelijke 0-0 is daarvan het uiteindelijke resultaat.

O19 slecht uit de startblokken
In de beginfase heeft City O19 het niet onder controle tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Volendam weet hiervan te profiteren en komt al snel op voorsprong. City komt terug in de wedstrijd en domineert het spel. Volendam heeft de bus geparkeerd en proberen alleen met counters nog op de helft van O19 te komen.

Uiteindelijk gaan de complimenten naar Volendam, die gelauwerd de voorsprong van 2-0 verdedigen. Heel efficiënt trekken ze deze overwinning over de streep, maar er valt wel wat te zeggen voor het veelal goede spel van O19 later in de wedstrijd. Alhoewel ze alles gegeven hebben, resulteert dit helaas niet in grote kansen en doelpunten.

18 november 2018

Deel dit artikel: