Spannende herfstdag voor Football Academy

Op deze eerste échte herfstdag staan wat spannende wedstrijden op het programma. Zo speelt O11 tegen ADO Den Haag en O19 tegen hekkensluiter Alphense Boys. Ook staat de kraker van O13 tegen koploper NEC Nijmegen op het programma. Helaas verliezen de mannen van O11 in de Twin Games met 4-11.

City 013 vergeet zichzelf tegen NEC Nijmegen te belonen. Het is de eerste minuut en de koploper gaat meteen in de aanval. De keeper van Almere City FC komt net lengte te kort voor een hard en hoog schot, waardoor de bal de goal in rolt.

Er blijft geloof in het team van Marciano Nonneman. Er wordt gestreden en mooi goed voetbal gespeeld. Ondanks de vele kansen wil het in de afronding niet lukken. In de tweede helft besluit de trainer het anders te doen. Hij zet centrale verdediger Dean van Kessel in de spits om als targetman voorin te fungeren. Uiteindelijk lukt het niet om te scoren. Wel mag er gesproken worden van een uitstekende teamprestatie, waarbij Melih Saygi even in positieve zin genoemd mag worden. De back speelde erg sterk en met zijn goede trap wist hij keer op keer gevaar te creëren uit de vrije trappen.

City O19 speelt een slechte wedstrijd tegen hekkensluiter Alphense Boys, maar weet deze wel over de streep te trekken. Vanaf moment één loopt het niet zoals gepland. Alphense Boys staat misschien onterecht onderaan en dat is op het veld te zien aan de stribbelingen van Almere City FC. Lesley Bakker is verantwoordelijk voor de 1-0 en Benny Dos Santos Moneiro scoort de 2-0. Uiteindelijk wordt het nog spannend nadat de 2-1 valt. Uiteindelijk weet O19 de drie punten over de streep te trekken. Als ook slechte wedstrijden gewonnen worden, is dat natuurlijk een goed teken.

11 november 2018

Deel dit artikel: