017 ontzet na bizarre slotfase

City O17 begint de wedstrijd tegen NAC Breda met een creatieve opstelling. Er zijn ongekend veel blessures bij het team en daarom heeft trainer Jason Oost drie spelers van O15 meegenomen. Een mooie kans voor de mannen om te laten zien wat ze kunnen en dat blijkt. Younes Ahrouch staat in de basis en pakt zijn kans. Als niemand wat had gezegd, was het niemand opgevallen dat hij jonger is dan de rest. Met een sterke prestatie mag zijn basisdebuut bij O17 dan ook als succesvol genoemd worden.

Vanaf minuut één is City de betere ploeg in de wedstrijd tegen NAC Breda. De O17 speelt continu op de helft van NAC, maar helaas hebben de bezoekers aan één kans genoeg voor een doelpunt. City blijft erin geloven. Er wordt ongelooflijk gestreden. Het team blijft maar aanvallen opzetten en kansen creëren maar scoren wil maar niet lukken. 

De eindfase van de wedstrijd is in zicht en de keeper van NAC staat net iets voor zijn goal. De bal gaat hoog met een boogje richting het doel. De keeper kan er niet bij en de bal komt onderkant lat het doel in, stuitert achter de lijn en de Academy ontploft. Daar is de verdiende 1-1! De keeper van NAC is verslagen en Almere City viert feest. 

Helaas schudt de grensrechter zijn wijsvinger dat de bal niet over de lijn is. Het advies wordt door de scheidsrechter overgenomen. Onterecht, zo blijkt later. Voor deze wedstrijd blijkt dat echter de 'back-breaker'. City is nog feest aan het vieren, terwijl het spel dus gewoon verder gaat. Een lange bal op de NAC-aanval resulteert op één-op-één met de keeper en de 0-2, waardoor NAC Breda onterecht van City O17 wint. Een onzettend bizarre eindfase en zure nederlaag waar nog lang over nagepraat zal worden. 

Opstelling:
Jason (k), Joël, Ryan, Stije, Younes (72' Salim), Tyrese, Jason, Reinoud (72' Marcelencio), Jeffry, Guillermo, Vinsley

Wissels:
Magdoel (k), Kennis (k), Marcelencio, Salim, Shavently (015), Ghillian (015)

Scoreverloop:

21' 0-1 NAC
79' 0-2 NAC

4 november 2018

Deel dit artikel: