City O19 trekt stijgende lijn door, 013 ook succesvol

Afgelopen week won Almere City FC O19 al van Eredivisiekoploper Sparta Rotterdam en deze week was het zaak dit door te zetten tegen Roda JC.

City begint scherp en de wedstrijd loopt voorspoedig. Al snel blijkt City een hele stap verder te zijn dan Roda en dat is in het verleden nog wel eens anders geweest. In een wedstrijd, waarbij Benny en Joshua weer weten uit te blinken, wint City met maar liefs 5-0 van de Limburgers. Een heerlijke wedstrijd, waarbij ook vermeld mag worden dat de verdediging niks weg gaf en de keeper alles goed deed, dat hij moest doen.

Na de fantastische overwinning van O19 heerst er een bijzondere spanning bij de Academy. Het altijd lastige Zeeburgia komt op bezoek bij O13. De Amsterdamse ploeg staat bekend om het felle spel en harde tackles. Het wordt een krachtsmeting waar O13 sterk uit komt.

Al vroeg komt een verkeerd geraakt schot van Dean van Kessel in het doel terecht. De bal schiet als een vuurpijl de lucht in en de keeper van Zeeburgia beoordeelt de bal fout: 1-0! Een heel spannende pot ontvouwt zich, met veel duels en weinig fraai voetbal. In de laatste paar minuten gaat Zeeburgia 1-op-1 spelen achterin en hierdoor ontstaat er ruimte voor de aanvallers van Almere. Hierdoor weet Reuben Thomas de 2-0 binnen te schieten. Heerlijke pot jongens en wat een ontlading!

Het was weer een heerlijke jeugddag bij City. Volgende week hebben bijna alle teams een weekje vrij, dus tot over twee weken!  

20 oktober 2018

Deel dit artikel: