Zon schijnt voor talenten Almere City FC Football Academy

Op een zonnige zaterdag in oktober is er een bomvol programma voor de Almere City FC Football Academy, powered door Loogman Carwash. Zo speelt het nog steeds ongeslagen O12 van trainer Lorenzo Philippi tegen Buitenveldert, O15 komt uit tegen FC Twente, O13 mag het opnemen tegen AFC en de O19 treedt aan tegen de koplopers van de Eredivisie, Sparta Rotterdam.

Ongelukkig O15 verliest van FC Twente
O15 trapt om twaalf uur af tegen FC Twente, maar kan geen potten breken. In een wedstrijd waar de jeugdlieden van ACFC al gauw twee penalties tegen krijgen, valt dan ook niet veel te halen. Uiteindelijk resulteert deze wedstrijd in een 4-1 nederlaag, maar koppies omhoog en volgende week gewoon weer knallen!

Gretig O19 wint van de koploper in de Eredivisie!
O19 krijgt een zware pot voetbal voor de kiezen. Sparta Rotterdam, de koploper van de Eredivisie, staat op het programma en iedereen is gefocust! De O19 klapt er meteen vol op en beseft meteen dat het aardig mee kan met het niveau. Het geloof daarin groeit langzaam, ondanks dat Sparta op een 0-1 voorsprong komt. Met passie en gretigheid pakt het jeugdteam een 3-1 overwinning met 10 man. De eerste goal werd gescoord door Joshua Zimmerman, de tweede door Bernardo Monteiro en de laatste goal door van Lesley Bakker (een heerlijk afstandschot, by the way!).

“Één team, één doel” bij O13
AFC komt op bezoek bij City. AFC heeft het erg zwaar dit seizoen en de thuisploeg laat zien dat het simpelweg een klasse beter is. De 013 wint met 4-1 en dit komt 100% door het collectief! De boodschap die Marciano Nonneman heeft meegegeven was: Één team, één doel en dat was te merken. Een mooie teamprestatie waarbij Maher Kaluf aan het eindstation stond bij de eerste goal. Bij de tweede goal was dat Mahran Afzalyar, de derde goal werd weer gemaakt door Maher en de laatste goal werd gemaakt door Nino Molenaar.

14 oktober 2018

Deel dit artikel: