Almere City jeugd dit weekend thuis ongeslagen

Alle thuiswedstrijden de Loogman Carwash Football Academy van Almere City FC werden zaterdag gewonnen. De O12 begon met een overtuigende 7-3 overwinning op Jong Holland. Vervolgens legde O19 een uitstekende partij op de mat met veel kansen. De ploeg wist met 2-0 te winnen van Den Bosch. Als afsluiter kwam Alphense Boys bij onze O17 op bezoek. Die wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. AlmereCity.nl zag de laatstgenoemde twee wedstrijden en maakte notities.

O19 – Den Bosch O19
Met heerlijk voetbalweer staan City O19 en Den Bosch aan de aftrap. Beide teams komen het eerste half uur niet lekker aan voetballen toe tot Joshua Zimmerman aan de rechterkan wordt gevonden. Deze pijlsnelle buitenspeler bezorgt de linksback van Den Bosch nachtmerries. Met zijn snelheid weet hij meerdere keren langs zijn bewaker te komen en mooie voorzetten te geven. Zo scoort City de 1-0 en heeft Den Bosch even geen antwoord op de goede voorzetten van Joshua. Voor rust had de stand naar 3-0 uit kunnen lopen, maar City heeft met de paal het geluk niet aan de zijde.

De tweede helft zit de spanning er weer goed in. Den Bosch komt met een goed schot, maar keeper Shawn Veldhuis weet deze briljant uit de hoek te tikken. City weet de hele tweede helft grote kansen te creëren, maar er wordt weinig gescoord. Bij een corner van Zinneddine Oukhita belandt de bal in de kluts voor de voeten van Rodney Kemp die binnenkant paal de bal vol overtuiging binnen schiet!

Zo heeft O19 weinig weggegeven en zelf veel kansen gecreëerd, dus wint de ploeg terecht met 2-0.

O17 – Alphense Boys
City krijgt al snel een wake-up call. Meteen in de eerste minuut scoort Alphense Boys de 0-1. Al snel is de plaatselijke O17 wel de betere partij. De eerste helft komt de ploeg terug tot 1-1, maar echt grote kansen blijven uit. De tweede helft komt City weer sterk de kleedkamer uit. Ondanks een gemiste penalty, die overigens wel hard genoeg was om de keeper te blesseren, weet O17 uiteindelijk terecht met 3-1 te winnen.

7 oktober 2018

Deel dit artikel: