Jeugdoverzicht: Almere City O15 boekt knappe zege op Willem II

Een heerlijke zonnige voetbalmiddag in Almere. Afgelopen zaterdag kwamen verschillende teams uit onze Football Academy weer in actie. Zo nam Almere City O15 het op tegen Willem II en ging Almere City O17 de strijd aan met de De Graafschap. Hoe de wedstrijden verliepen lees je hieronder.

Almere City O15 weet goede lijn door te zetten!

In de wedstrijd tegen Willem II was één ding zeker; City O15 is in alle opzichten beter! Halverwege de eerste helft weet Ghillian Ilaria de bal in de kruising te werken buiten het bereik van de keeper. Al vrij snel vuurt Pieter Veenstra de volgende waarschuwing af. Kort erna weet hij zijn goede eerste helft ook te belonen met een heerlijke goal, na een mooie individuele actie. Na de 2-0 wil Willem II wat terug doen en zij krijgen een vrije trap op een gevaarlijke plek. De Tilburgse inzet wordt echter op knappe wijze gered door de doelman. Zo ebt het verzet van Willem II weg en gaat City weer in volle vaart vooruit. Shavently Marchend scoort de 3-0 na een mooie steekpass en Mateja Ristic zorgt met een streep van buiten de zestien voor de 4-0. O15 walst door en maakt via Sefa Agyeman de 5-0. Het slotakkord is voor Marchend, die met een 'Zidaantje' langs zijn verdediger komt en de bal daarna heerlijk binnen prikt: 6-0. De ploeg van trainer Robin Sack kan tevreden terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

City O17 strandt tegen tiental De Graafschap

De wedstrijd begint goed voor City. Jeffry Puriel neemt een corner en krult de bal op wonderbaarlijke wijze direct binnen! Al snel neemt De Graafschap de wedstrijd over en weet het in een één-op-één knap langs onze keeper te komen. Het staat 1-1 en op de tribune zitten we vol spanning te kijken naar een sterk De Graafschap. Uit een vrije trap is de doelman kansloos, waarmee de gasten de leiding nemen. Na de 1-2 blijft De Graafschap fel, waarbij de spelers soms over de grens gaan. De scheidsrechter constateert een gestrekt been en geeft rood aan de speler van De Graafschap. Bij het eerstvolgende moment in de zestien bij City geeft dezelfde arbiter echter makkelijk een penalty. De strafschop wordt goed binnengeschoten waardoor het plots 1-3 staat. Na een mooie actie van Guillermo Mainsi aan de rechter flank, weet Marcelencio Esajas de goede voorzet binnen te tikken. Met de 2-3 keert de hoop bij de thuisploeg terug. City weet nog te scoren, maar de vlag gaat omhoog voor buitenspel. In de laatste minuut krijgen de Almeerders vanaf de penaltystip een uitgelezen kans om de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar de inzet wordt gekeerd door de keeper. Zo eindigt het duel in een 2-3 nederlaag. Zonde, maar snel op naar de volgende wedstrijd. Komend weekend is VVV-Venlo in Limburg de tegenstander.

Overige uitslagen

Almere City O12 - HSV Zuidvogels 16-1
NEC - Almere City O13 0-0
Excelsior O19 - Almere City O19 3-1

17 september 2018

Deel dit artikel: