Almere City FC C1 wint Hollandia Toernooi

Almere City F.C. C1 heeft de Bram Schuurman Trofee, de naam van het Toernooi bij Hollandia, weer teruggebracht naar het "vaste" adres. Vorig seizoen lukte het niet, maar de 2 seizoenen daarvoor nam de C1 van, toen nog, F.C. Omniworld de beker ook al mee naar huis.
Met maar 1 tegendoelpunt en bij vlagen heel aardig voetbal waren we de terechte winnaar op dit behoorlijk sterk bezette toernooi!

Almere City F.C. C1 - bvv Barendrecht C1   3 - 0
De eerste wedstrijd van een toernooi is vaak bepalend voor de rest van het toernooi. En in dit geval bleek het ook een voorbode voor het eindresultaat. Al binnen 9 minuten staat de eindstand van de 25 minuten durende wedstrijd op het scorebord. Frank maakt een glaszuivere hattrick. Eerst zet hij goed druk in de opbouw, veroverd de bal en werkt zeer koelbloedig af in de 2e minuut van de wedstrijd. In de 8e minuut brent Damil Frank in scorins positie en is de wedstrijd beslist. Als dan 1 minuut later Nino een prachtige voorzet geeft en Frank al achteruitlopend de bal diagonaal inkopt bij de 2e paal is de wedstrijd definitief gespeeld. Het tempo gaat wat omlaag, maar in de problemen komen we geen seconde.

Almere City F.C. C1 - ijvv Stormvogels C1   1 - 1
Tegen Stormvogels beginnen we heel aardig en ook nu scoren we snel. Damil schiet hard op de lat, maar iets later is het alsnog Damil dit de score opent. Al in de 7e minuut hebben een prima aanval over rechts, via het middenveld komt de bal op links bij Sebastiaan. Met een fantastisch actie haalt hij 30 meter verderop de achterlijn, geeft strak voor en Damil schiet de bal werkelijk fantastisch in 1 beweging binnen. Stormvogels neemt hierna het initiatief over en zelf hebben we moeite om te blijven voetballen. Er word te snel gekozen voor de diepe bal en er worden teveel persoonlijke duels verloren. De 1-1 (uit een corner) is een logisch vervolg. Hierna volgen kansen aan beide kanten, maar is de uitslag terecht.

Almere City F.C. C1 - Alphense Boys C1   2 - 0
Tegen Alphense Boys nemen we wel meteen weer het initatief. We durven te voetballen, eisen ballen op en combineren alleraardigst. De achterhoede staat werderom prima en geeft geen kans weg. Het wachten is dan ook op doelpunten. Jeroen lijkt op weg naar de openingsgoal, maar als hij de bal langs de uitkomende keeper speelt word hij met gestrekt been vol op zijn ribben geraakt! De keeper krijgt slechts geel, want niet alleen een doorgebroken speler, maar ook de manier waarop was op zijn minstens een rood randje. Gelukkig is er nog gerechtigheid als Jeroen zichzelf achter de bal plaats en deze, mede dankzij de hulp van de keeper, tegen de touwen werkt. Niet veel later geeft Nino een indraaiende voorzet vanaf rechts en is het Selçukhan die de bal prima binnenkopt.
Een prima overwinning en we hebben ons nu zelf in een positie gebracht waarbij we tegen 2 concurrenten voor de 1e plaats kunnen spelen (en dus een finale).

Almere City F.C. - AFC Amsterdam C1   1 - 0
Tegen het ook in de 1e divisie uitkomende AFC konden we gaan kijken hoe we ervoor stonden zo vroeg in de voorbereiding. En ondanks dat AFC een aantal fysiek sterke spelers aan de kant hield was het toch een goede graadmeter. We beginnen wederom scherp en geconcentreerd. Het doelpunt krijgen we echter cadeau. Een verdediger van AFC kan niet kiezen tussen koppen en aannemen en besluit de bal zo goed als te vangen met 2 handen. De penalty word prima binnengeschoten door (wederom) Frank.
Hierna blijven we de betere ploeg, maar zijn we steeds net iets te laat met het maken van de juiste keuze. We krijgen nog een aantal redelijke kansen, maar tot goals komen we niet meer. Wederom staat de verdediging als een huis en word er geen kans weggegeven.

Almere City F.C. C1 C1 - Zeeburgia C1   0 - 0
Tegen Zeeburgia spelen we een ware halve finale. Wij hebben na 4 wedstrijden 10 punten en Zeeburgia heeft er 7 uit 4. Bij winst van de Amsterdammers komen we op gelijke hoogte en geeft het onderling resultaat de doorslag. We mogen dus niet verliezen. We beginnen echter geen wedstrijd om niet te verliezen, maar om te winnen. We zijn duidelijke de betere ploeg, maar grote kansen levert dit niet op. Verdedigend staan we goed en in de problemen komen we niet. Omdat het echter 0-0 blijft is 1 foutje natuurlijk bepalend en dus blijft het spannend tot het einde. De wedstrijd eindigt gelijk zonder ook maar een seconde echt in de problemen te zijn geweest. Poulewinnaar en dus een finale!

FINALE: Almere City F.C. C1 - Spijkenisse C1   1 - 0
In de finale nemen het, toch enigzins verrassend, op tegen Spijkenisse. Deze ploeg werd knap 1e in een poule met o.a. AZ C2 en F.C. Volendam C1. We waren dus gewaarschuwd en zo speelde we ook.
Wederom waren we geconcentreerd en scherp in de verdedigende taken en waren we voetballend de betere ploeg. De eindpass was vaak net niet en op het middenveld lag het tempo te laag om de de tegenstander te verrassen. Toch krijgen we aantal kansen. De grootste is voor Selçukhan, maar de keeper van Spijkenisse brengt knap redding. De corner die volgt word door Damil ingebracht en fantastisch binnengekopt door Sanya.
Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde en zijn we (in mijn ogen) de terechte winnaar van de Bram Schuurman Trofee

Met slechts 1 doelpunt tegen (uit een corner) lieten we zien, net als tegen Sparta, verdedigend goed te staan en ook de duelkracht en werklust te kunnen opbrengen om te zorgen dat de tegenstander niet scoort. Ook lieten we zien opbouwend en aanvallend (bij vlagen) goed te kunnen voetballen en kansen te  kunnen creëren.
Een prima start van het seizoen en hopelijk blijven we stappen omhoog maken. Dinsdag wacht alweer de volgende uitdaging als we op bezoek gaan bij ADO Den Haag.

15 augustus 2010

Deel dit artikel: