Veelbelovende start C2 bij FC Twente

De C2 was zaterdag te gast bij de voetbalacademie van FC Twente in Hengelo voor een mini-toernooi met als tegenstanders FC Twente C2 en Go Ahead Eagles C2. Beide laatstgenoemde teams zijn een onderdeel van de VA FC Twente.

In de eerste wedstrijd hielden FC Twente en Go Ahead, beiden tegenstanders van onze C2 in de bvo C2-competitie elkaar in evenwicht (1-1). Na 35 minuten mocht FC Twente direct door tegen Almere City FC C2. In de allereerste speelminuten van het nieuwe seizoen maakte het team van de nieuwe trainer Ralf Kebsch een solide indruk. Achterin zat de 'boel' direct goed op slot en voorin werden naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer kansen gecreëerd. Kort voor tijd scoorde Nerenchy de enige treffer van de wedstrijd. Hij rondde een mooi opgezette aanval, die startte op de achterlijn bij Nicky, met een hoog en hard schot af.

Na 35 minuten FC Twente diende Go Ahead Eagles zich aan. Bij menig speler hing de tong op de schoenen en voordat Almere City FC het doorhad lagen er drie ballen achter onze keeper. Echter onze mannen kwamen langzaam maar zeker weer op adem en kwam zelf regelmatig gevaarlijk voor het doel van de Eagles.

Elisio scoorde 3-1 en Almere City FC had de kans om dichter bij te kruipen. Dat lukte helaas niet. Het aantrekkelijke duel eindige in 5-2 voor Go Ahead Eagles. Ook de tweede Almeerse treffer kwam op naam van Elisio.

Foto's: Paul Lub - FC Twente

7 augustus 2010

Deel dit artikel: