Yanmar Europe nieuwe stadionsponsor

Almere City FC en Yanmar Europe BV gaan voor de komende vier jaar een partnership met elkaar aan. Het van origine Japanse bedrijf verbindt zich als stadionsponsor aan de club uit Flevoland. De thuishaven van Almere City zal vanaf heden de naam Yanmar Stadion dragen. Peter Aarsen, President van Yanmar Europe BV, zette donderdagmiddag samen met Arie van Eijden (voorzitter RvC Almere City FC) zijn handtekening onder het meerjarige contract.

,,Wij steunen Almere City FC omdat het aansluit bij onze passie voor voetbal”, vertelt Aarsen. ,,Bovendien vertegenwoordigt Almere City de stad waar Yanmar Europe al 25 jaar actief is. Deze club is meer dan voetbal. Het draait om passie, competitiedrang en zaken doen op een laagdrempelige manier. Ook dat past bij Yanmar.”

John Bes, commercieel manager van Almere City FC, is trots op de samenwerking. ,,Het is al geweldig dat een groot en professioneel bedrijf als Yanmar zich aan onze club wil verbinden. Maar dat Yanmar ook nog eens een bedrijf is dat reeds verweven is met de voetbalsport maakt het partnership compleet.”

In de sportwereld is Yanmar namelijk geen onbekende. Het bedrijf heeft met Cerezo Osaka haar eigen voetbalclub, die uitkomt op het één-na-hoogste niveau in Japan. Daarnaast is Yanmar als sponsor verbonden aan Manchester United, de AFC Champions League (de Aziatische variant van de Champions League), New York Red Bulls, de Vietnamese nationale ploeg, Oracle Team USA en voetballer Shinji Kagawa.

Over Yanmar

Yanmar, opgericht in Japan in 1912, is wereldwijd een toonaangevend merk en leider in de ontwikkeling en fabricage van de modernste dieselmotoren en eindproducten. Yanmar-producten vinden hun weg in vele sectoren, waaronder landbouw, bouw en constructie, energie, industrie en maritiem. Wereldwijd heeft Yanmar 16.700 medewerkers en een sales- en servicenetwerk in meer dan 130 landen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en heeft verkoopkanalen in Europa, Rusland en Afrika.

Foto: Peter Aarsen, President van Yanmar Europe, en Arie van Eijden (voorzitter RvC van Almere City FC) ondertekenen het sponsorcontract; Ron Baltus, www.sportshots.pro 

2 juli 2015

Deel dit artikel: