Pijnlijk uiteinde voor Almere City FC in Eindhoven

Almere City FC kent een dramatische laatste speeldag van 2018 tegen Jong PSV. De ploeg van Michele Santoni staat bij rust al met 3-0 achter en weet het tij in de tweede helft niet meer te keren. Op Sportgang ‘De Herdgang’ wordt het uiteindelijk 5-2.

De publiekswissel in de bouwput van de beloftenploeg van PSV is voor Joël Piroe. In de 68e minuut gaat het bordje met zijn nummer omhoog en wordt de scherprechter door trainer Dennis Haar naar de kant gehaald. Vier keer treft de spits doel tegen Almere City FC, dat alleen de eerste 25 minuten reden tot hoop heeft in de Lichtstad.

Almere City FC komt op sportcomplex ‘De Herdgang’ namelijk fel uit de startblokken, maar Jong PSV heeft in de beginfase een engeltje bij het doel van goalie Yanick van Osch staan. Een schot van Ricardo Kip spat uiteen op de paal en een vrije trap van Tim Receveur is eenzelfde lot beschoren: hij treft de lat.

Een spaarzame tegenaanval van PSV na 25 minuten voelt als een gifangel: een scherpe voorzet van rechts komt voor de voeten van Joël Piroe en die heeft de bal voor het intikken. PSV neemt een 1-0 voorsprong en neemt hierna de voet niet meer van de gaspedaal. Meerdere keren ongelukkig balverlies lijden tot een opeenstapeling van fouten en tegendoelpunten. Met rust leidt Jong PSV met 3-0 en na 54 minuten zelfs met een vijfklapper.  

De inhaalrace wordt te laat ingezet. Acht minuten voor tijd dribbelt invaller James Efmorfidis op via de achterlijn en legt de bal panklaar voor Torino Hunte. De aanvaller hoeft zijn voet maar tegen de bal te zetten. De assistgever scoort zes minuten zelf de 5-2. Het is echter een doekje voor het bloeden.

Almere City FC krijgt de winterstop om orde op zaken te stellen. 13 januari wacht bij het begin van de tweede competitiehelft tegenstander FC Volendam, thuis in het eigen Yanmar Stadion.

 

Foto's Ron Baltus, www.sportshots.pro

21 december 2018

Deel dit artikel: