Almere City FC maakt zich op voor titanenstrijd tegen N.E.C.

Almere City FC kan zich opmaken voor een titanenstrijd met NEC. De equipe van Michele Santoni knokte zich vrijdagavond naar een 2-1 overwinning op RKC Waalwijk en gaat nu samen met Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam aan kop van de ranglijst. Op basis van het doelsaldo staan de Almeerders tweede. Volgende week wacht de kraker tegen het NEC van Jack de Gier, momenteel de nummer vier op de ranglijst.

In het eigen Yanmar Stadion eiste Niek Vossebelt de hoofdrol voor zich op. De ervaren middenvelder, die deze zomer overkwam van FC Den Bosch, nam beide treffers voor zijn rekening en voerde zijn seizoenstotaal daarmee op tot zes goals. ,,Wanneer je het team met twee belangrijke doelpunten aan een overwinning kan helpen voelt dat natuurlijk heerlijk”, glunderde de matchwinner na afloop. ,,Maar dit is een echte teamprestatie. We hebben een goede ploeg en niet alleen de eerste elf zijn sterk. We doen het echt met z’n allen.”

Nadat James Efmorfidis (hij stuitte vrij voor doelman Vaessen op de keeper) en Vossebelt (schot over) kansen op de openingstreffer onbenut hadden gelaten, was het vier minuten voor rust alsnog raak. Een afvallende bal uit een hoekschop werd door Efmorfidis opnieuw ingebracht, waarna Damon Mirani de bal voor de goal kopte en Vossebelt de 1-0 binnen werkte.

Ook na rust controleerden de Almeerders het duel, al bleven grote kansen aan beide zijden achterwege. Een kwartier voor tijd leek het toch mis te gaan. Terwijl Faris Hammouti op de grond lag en naar zijn hoofd greep, ging de aanval van de gasten door. Met een schitterende volley tekende Emil Hansson voor de gelijkmaker.

Almere City FC ging echter niet bij de pakken neerzitten. Gesteund door de eigen aanhang werd direct de rug gerecht en slechts vijf minuten na de gelijkmaker was het aan de andere kant weer prijs. Na een bijzonder fraaie actie bezorgde Andreias Calcan de bal bij Vossebelt die zonder aarzelen de trekker overhaalde: 2-1.

Uitzinnig van vreugde vierde Vossebelt het doelpunt met de fans in Vak D. Het leverde schitterende plaatjes op, maar tot ieders verbazing kreeg de doelpuntenmaker van arbiter Ruperti een gele kaart voor zijn manier van juichen. Kennelijk was het niet toegestaan om het hek voor het vak met fanatieke fans vast te pakken. ,,Dit heel jammer. Deze regel wordt door scheidsrechters niet consequent toegepast. Als de arbiter een beetje in de wedstrijd zit, begrijpt hij dat het team na zo’n belangrijk doelpunt even uitzinnig van vreugde is. Nu moet Niek de topper tegen NEC missen. Zo zonde”, zei Santoni over het enige smetje van de avond.

In een heerlijke directe clash staan Almere City FC en NEC volgende week tegenover elkaar. ,,Wederom een schitterend affiche. Die jongens krijgen nu twee dagen welverdiende rust en daarna werken we weer vol enthousiasme naar deze wedstrijd toe”, aldus Santoni.

Bovendien staat de wedstrijd van volgende week volledig in het teken van het Oktoberfest. Met biertafels, braadworst en Duitse schlagers belooft het sowieso een feestelijke avond te worden. Zorg dat je erbij bent en juich Almere City misschien wel naar de koppositie in de Eerste Divisie! Tickets scoor je hier.  

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

28 september 2018

Deel dit artikel: