Almere City FC verlengt bekeravontuur met zege op Dordt

Almere City FC zit zaterdagavond in de kokers wanneer er geloot wordt voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Michele Santoni was dinsdagavond met 1-0 te sterk voor een pover spelend FC Dordrecht en dus krijgt de #RixaxRoad2Final eind oktober een vervolg.

Santoni koos ervoor om in het bekertreffen met Dordt enkele spelers de kans te geven die in de afgelopen weken nog niet zoveel minuten hadden gemaakt. Zo mocht Chiel Kramer plaatsnemen onder de lat, nam Delvechio Blackson de plaats in van Faris Hammouti, waren er basisplaatsen voor Anass Ahannach en Ricardo Kip en startte Kevin Luckassen in de spits.

Laatstgenoemde aanvaller, die is overgekomen van Northampton Town, betaalde het vertrouwen al na vijf minuten terug met de openingstreffer. Nadat de bal voor zijn voeten belandde schoot de sterk gebouwde spits hard raak. ,,Ik had zoiets van: niet nadenken, gewoon uithalen”, glimlachte Luckassen. ,,Hij ging er lekker in. Voor een spits is dat uiteraard altijd fijn.”

In het vervolg van de eerste helft hadden de Almeerders een duidelijk veldoverwicht en werd er geen kans weggegeven. Het enige wat de thuisploeg vergat was om nogmaals de trekker over te halen. Calcan (vrije trap in het zijnet) en Luckassen (kopbal net naast) waren dichtbij de 2-0, maar zagen hun pogingen net geen doel treffen. ,,Dat is zonde, want daardoor kregen zij wellicht het gevoel dat er toch iets te halen viel. Gelukkig was dat duidelijk niet het geval. We waren de baas en ik heb geen moment het idee gehad dat Dordrecht nog gelijk zou maken.”

De gasten uit Zuid-Holland wisten in negentig minuten voetbal ook geen één echte kans te creëren. Almere City FC leek er enigszins door in slaap gesust, want zelf werd de equipe van Santoni ook haast niet gevaarlijk meer. De zege kwam echter geen moment in gevaar. ,,Dat we gewonnen hebben is het belangrijkste. We gaan door in de beker en daar ben ik blij mee. Uiteraard wil je altijd goed spelen, maar als dat een keer niet lukt moet je er in ieder geval voor zorgen dat je de wedstrijd wint”, zei Santoni, die daarna kort inging op zijn gewijzigde basisopstelling.

,,We hebben in de zomer sterke spelers aangetrokken en beschikken over een brede selectie. Daardoor kan ik het mij permitteren om ook andere jongens speeltijd te geven en te blijven presteren. We doen het immers met elkaar en vrijdag wacht alweer een wedstrijd.”

Dan komt RKC Waalwijk op bezoek in het Yanmar Stadion. Bij winst kan City in theorie een gooi doen naar de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Tickets voor het duel met de Brabanders bestel je hier.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

25 september 2018

Deel dit artikel: