Voetbalfeest op natuurgras

Niets zo fijn als de geur van een vers gemaaide grasmat! Het was maandag een bijzondere avond voor Almere City FC, want voor het eerst in de historie van de club speelde de ploeg een thuiswedstrijd op natuurgras. Dat het oefenduel met de nationale ploeg van Suriname ook met winst werd afgesloten (4-2), vormde de kers op de taart.

Het eerste doelpunt op de natuurlijke ondergrond kwam echter niet van een Almeerse voet. Ivanildo Rozenblad was al na twee minuten trefzeker voor de gasten. Na een vlijmscherpe counter verdween zijn van richting veranderde schot via de handen van Joshua Smits in het doel.

Daarna nam de ploeg van trainer Michele Santoni echter het heft in handen. Niek Vossebelt was al dicht bij een treffer en na zeventien minuten was het daadwerkelijk raak. Andreias Calcan, de nieuwste aanwinst van de Almeerders, nam een afgeslagen hoekschop kundig op de voet. Met een bekeken schot tekende hij voor de gelijkmaker.

De 2195 toeschouwers die op het duel waren afgekomen en voor een gezellige sfeer op de tribunes zorgden, zagen luttele minuten later ook Edward Francis doel treffen. De huurling van Manchester City krulde een vrije trap op fraaie wijze binnen.

In het vervolg van de wedstrijd kwam ook Suriname er verschillende keren gevaarlijk uit, maar was het Niek Vossebelt die na een uur spelen voor de 3-1 tekende. Ivenzo Comvalius deed iets terug uit een strafschop, maar het laatste woord was weer voor City. De ingevallen Stijn Meijer, die deze voorbereiding sowieso al goed op schot is, tekende met een rake trap uit de draai voor een 4-2 eindstand.

Aanstaande vrijdag (20.00 uur) speelt Almere City FC de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dan is MVV de tegenstander. Het duel wordt opnieuw gespeeld in het Yanmar Stadion en is vrij toegankelijk voor publiek.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

6 augustus 2018

Deel dit artikel: