Almere City voor de tweede keer naar de halve finale van play-offs om promotie!

Almere City FC heeft zich voor de tweede keer geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie! MVV werd in eigen huis voor de tweede keer verslagen: 3-2.  Nu wacht hoogstwaarschijnlijk Roda JC. Weer een enorm spannend duel, waarvoor de verkoop snel start!

Een snelle tegengoal van MVV. Het was het scenario, waar vooraf voor werd gewaarschuwd. Ondanks die waarschuwingen kon juist dat niet worden voorkomen. Christophe Janssens kopte na zeven minuten raak uit een corner. Daardoor was de spanning - na de 1-3 uitzege in het eerste play-offduel - gelijk weer terug.

De Almeerders begonnen nog goed aan het tweede play-offduel en wisten via Silvester van der Water tot tweemaal toe gevaarlijk te worden, maar na de 0-1 kroop de angst in de ploeg en waren de gasten feller en scherper dan Almere City.

Leeroy Owusu verrichte in de 25ste minuut een heldendaad. Hij kopte een inzet van de doellijn. In de 42ste minuut deed Calvin Mac-Intosh hetzelfde, een zo mogelijk nog grotere kans haalde hij voor de doellijn weg.

Een minuut later lieten de aanvallers van City zich wederom in de tegenstoot zien en krulde Sherjill Mac-Donald een inzet net naast, maar drie minuten later schoot Van der Water wel met scherp. De rappe buitenspeler zorgde voor de 1-1. Tussendoor solliciteerde Jonathan Okita nog naar een rode kaart nadat hij natrapte, maar scheidsrechter Gözübüyük gaf slechts geel.

Direct na rust kwam MVV opnieuw op voorsprong. Okita werkte de bal binnen nadat een Limburgse corner niet kon worden weggewerkt: 1-2.

Hierna werd het onwijs spannend en wankelde de formatie van De Gier. Tot aan de 77e minuut. Mac-Donald stiftte toen na een prima pass van Van der Water de 2-2 binnen. Met die weergaloze treffer kreeg hij MVV op de knieën. Met een tweede goal - een knappe kopbal na een goede voorzet van Van der Water - gaf Mac-Donald de return nog meer glans. In de 85ste minuut zorgde hij voor de 3-2.

Zondagmiddag wordt duidelijk of Roda JC daadwerkelijk de tegenstander wordt in de halve finales, maar die kans is enorm groot. Meer informatie over de kaartverkoop volgt zo spoedig mogelijk.

Foto's: Lenno van Dekken

5 mei 2018

Deel dit artikel: