Almeerders flikken het in Maastricht: 1-3!

Almere City FC heeft op bezoek bij MVV een historische overwinning geboekt. Sinds de toetreding tot het betaald voetbal in 2005 wonnen de Almeerders nog nooit in Maastricht, maar in de eerste ronde van de play-offs werden de Limburgers dinsdagavond met 1-3 verslagen. Met hattrickheld Damon Mirani als grote man!

Dankzij de overtuigende overwinning op de Limburgers heeft City zichzelf een riante uitgangspositie verschaft voor de return van aanstaande zaterdag in het Yanmar Stadion. ,,We hebben in de Champions League echter gezien dat er soms gekke dingen kunnen gebeuren. Dus wij moeten zaterdag gewoon weer volop geconcentreerd zijn en zorgen dat we opnieuw een goede wedstrijd spelen”, hield trainer Jack de Gier zijn ploeg scherp.

Almere City FC speelde in Maastricht een sterke eerste helft en dacht al na 14 minuten op voorsprong te komen. Calvin Mac-Intosch kopte raak, maar hij werd terug gevlagd wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek later op de tv-beelden. Toch slaagde de equipe van De Gier erin om alsnog de leiding te nemen. Nadat doelman Verrips een zwabberschot van Leeroy Owusu nog net wist te verwerken, was het na 24 minuten alsnog raak. Uit een hoekschop tikte Damon Mirani de 0-1 binnen.

Daarmee was het belangrijke uitdoelpunt een feit. Eigenlijk hadden de Almeerders bij rust ook op voorsprong moeten staan, maar een kostbare fout van Faris Hammouti leidde de gelijkmaker in. De verdediger leverde een vrije trap te simpel in en moest dat herstellen met een overtreding. Het kostte hem een gele kaart en de toegekende vrije trap werd door Alessandro Ciranni prompt op kundige wijze binnengeschoten. Daardoor zochten beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers op.

Ook na rust bleef City echter de bovenliggende partij, wat zes minuten na de theepauze resulteerde in de verdiende 1-2. Mac-Donald legde de bal prima terug op Mirani, die zijn tweede doelpunt van de avond kon aantekenen. De thuisploeg kwam vervolgens goed weg toen Silvester van der Water hard op de paal schoot en de rebound van Jergé Hoefdraad voorlangs ging.

Na een uur spelen kroonde Mirani zich definitief tot held van de avond. Uit een vrije trap kopte hij via de binnenkant van de paal raak en completeerde daarmee zijn hattrick. Ongekende weelde voor de verdediger, die onlangs tegen Jong PSV ook al met een heuse omhaal trefzeker was.

Zaterdagavond (18.30 uur) moet Almere City FC de klus in eigen huis zien af te maken. Steun jij de Almeerders ook om de plek in de halve finales veilig te stellen? Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.almerecity.nl/tickets.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

1 mei 2018

Deel dit artikel: