Almere City verslaat FC Volendam en plaatst zich opnieuw voor play-offs!

Almere City FC heeft zich voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de play-offs! De ploeg van trainer Jack de Gier versloeg in eigen huis directe concurrent FC Volendam (2-0) en speelt komende dinsdag in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie bij MVV Maastricht. Dankzij de 2-0 zege eindigt City als negende in de reguliere competitie.


Na een voorzichtig begin in de eerste 45 minuten kwam het duel na rust pas echt los en wisten zowel FC Volendam als Almere City gevaarlijk te worden, maar treffers leverde dat in eerste instantie niet op.


Tot aan de 77ste minuut. Silvester van der Water schoot na een prima combinatie de 1-0 binnen. Met een schuiver in de verre hoek liet hij de doelman van FC Volendam kansloos. Daarna werd Almere City FC sterker en kreeg Faris Hammouti een prima kans. De invaller van City schoot op de vuisten van de doelman.


Het was uiteindelijk City-aanvoerder Tom Overtoom die het duel besliste. De middenvelder stak het middenveld van FC Volendam over en schoot vanaf een meter of twintig raak in de verre hoek. Daarmee zorgde hij ervoor dat City zich definitief plaatste voor de nacompetitie, waarin MVV de eerste tegenstander is. De Limburgers eindigden op de tiende plek, twee punten achter City.


De ploeg van De Gier speelt dinsdag 1 mei in Maastricht. Drie dagen later, op zaterdag 5 mei, wordt de return gespeeld in het Yanmar Stadion. De winnaar plaatst zich voor de halve finale van de play-offs.

 

Foto;'s Ron Baltus; www.sportshots.pro

28 april 2018

Deel dit artikel: