Mac-Donald goud waard in strijd om play-offs

Sherjill Mac-Donald heeft de Almeerse hoop op play-offdeelname levend gehouden. De aanvaller van Almere City FC zorgde tijdens het competitieduel  met Jong FC Utrecht na 85 minuten spelen voor vreugde en opluchting. Met zijn tweede treffer van avond bezorgde hij City een zeer belangrijke zege met het oog op plaatsing voor de nacompetitie: 2-1.

Mac-Donald bezorgde Almere City FC een uitstekende start. De aanvaller kopte na vijf minuten raak uit een voorzet van Leeroy Owusu: 1-0.

Ruim twintig minuten later leek de vleugelverdediger van Almere City zijn tweede assist van de avond te geven. Nadat hij op snelheid zijn man voorbij ging, gaf  hij de bal af op Jergé Hoefdraad, die keihard op de lat schoot.

Daardoor kon Jong FC Utrecht na 29 minuten op gelijke hoogte komen via Sylla Sow. Het talent van de Utrechtenaren ontsnapte vanaf het middenveld aan de aandacht van de verdediging en hield oog in oog Chiel met Kramer het hoofd koel. De doelman van City kwam eerder nog met de schrik vrij nadat een speler van Jong FC Utrecht voorlangs schoot.

Toch was het Almere City dat het verdiende om met een voorsprong te gaan rusten. De Almeerders kregen tussen de 36ste en 45ste minuut een drietal uitstekende kansen, maar de gasten kwamen tot drie keer toe met de schrik vrij.

Direct na rust bracht trainer Jack de Gier Mink Peeters binnen de lijn voor Arsenio Valpoort, die voor rust voorin niet het verschil kon maken. Het leverde echter niet direct het gewenste effect op.

Knappe solo

Almere City had het na de theepauze lastiger tegen de beloften uit de Domstad en wist weinig te creëren. Tot aan de 68ste minuut. Hoefdraad zette zichzelf na een knappe solo vrij voor de doelman Nick Marsman, maar wist hem vervolgens niet te passeren.

Een minuut daarna kreeg Hilterman namens FC Utrecht een nog grotere kans toen hij van dichtbij op de paal kopte.  In de 74ste minuut waren de gasten wederom gevaarlijk, maar Kramer hield Sow met een uitstekende redding van scoren af.

Mac-Donald 

In de slotfase lukte het Mac-Donald wel om zijn tweede treffer van de avond te maken. De rechtsbuiten schoot op aangeven van de ingevallen Achille Vaarnold raak. Daarmee zorgde hij voor opluchting en blijdschap in het Yanmar Stadion.

Door de zege stijgt City naar een elfde plek, een plaats die op dit moment geen recht geeft op deelname aan de play-offs. Echter, de plekken die rechtgeven op het toetje (nummer acht tot en  met tien) hebben evenveel punten, maar een beter doelsaldo. 

Foto’s Ron Baltus; www.sportshots.pro

6 april 2018

Deel dit artikel: