Almere City FC op overtuigende wijze langs RKC Waalwijk

Met een overtuigende 0-4 overwinning op bezoek bij RKC Waalwijk heeft Almere City FC het paasweekeinde met een positief gevoel afgesloten. De zege moet vertrouwen geven richting de laatste duels van de reguliere competitie, waarin deelname aan de play-offs moet worden afgedwongen.

Bij Almere City FC startte Nicky van Hilten in de basis. De 21-jarige rechtsback, die al sinds zijn jongste jeugd voor onze club speelt en enkele weken geleden zijn eerste profcontract tekende, maakte zodoende zijn debuut in het eerste elftal.

Hij zag dat zijn ploeg een fijne start kenden in Waalwijk. Al na vijf minuten kreeg Jergé Hoefdraad de bal net buiten het zestienmetergebied aangespeeld en de aanvaller krulde vervolgens op fraaie wijze de 0-1 binnen. Bijna ging het een minuut later mis, maar een vrije trap van Dylan Seys ketste via de binnenkant van de paal het doel uit.

In de twaalfde minuut kreeg diezelfde Seys dé kans op de gelijkmaker. Johan Voskamp bediende de buitenspeler achter zijn standbeen langs, maar in een één-op-één-situatie met Kramer kwam onze doelman als winnaar uit de strijd.

In vervolg van de eerste helft ontstonden er aan beide kanten weinig kansen meer, maar toch zocht de equipe van De Gier met een comfortabele 0-2 voorsprong de kleedkamers op. Op slag van rust kreeg nam Tom Overtoom het doel onder vuur. Zijn schot leek niet al te best, maar de net ingevallen doelman Jordy Deckers blunderde opzichtig en kreeg de poging niet onder controle.

In het tweede bedrijf kwam Mink Peeters binnen de lijnen voor Anass Ahannach. De huurling van Real Madrid maakte eveneens zijn debuut in de A-selectie. In de 65ste minuut wisten de Almeerders het duel definitief te beslissen. Na een prima aanval schoot Gaston Salasiwa, op aangeven van Hoefdraad, kruislings de 0-3 binnen.

Leeroy Owusu gaf de eindslag in de slotfase nog wat extra glans door met een strak schot de 0-4 tegen de touwen te werken. De verdediger vierde zijn treffer door met zijn vingers het getal 34 uit te beelden, een steunbetuiging aan Ajacied Abdelhak Nouri die maandag 21 jaar is geworden.

De ruime overwinning op RKC was meer dan welkom voor de ploeg van De Gier, die met 43 punten terug te vinden is op de dertiende plaats. De nummer negen van de ranglijst, MVV, heeft slechts 1 puntje meer.

Aanstaande vrijdag komt Jong FC Utrecht op bezoek in het Yanmar Stadion. Dan moet de overwinning in Waalwijk een goed vervolg worden gegeven.

Foto: Leeroy Owusu viert zijn doelpunt door met zijn vingers het getal 34 uit te beelden, een steunbetuiging aan Ajacied Abdelhak Nouri; Lenno van Dekken

2 april 2018

Deel dit artikel: