Rampzalige avond voor Almere City FC in Oss

Een dramatische avond voor Almere City FC op bezoek bij FC Oss. De ploeg van trainer Jack de Gier hoopte in Brabant de reeks van drie gewonnen uitwedstrijden op rij een goed vervolg te geven, maar kwam van een koude kermis thuis. De defensie liet zich te simpel opzij zetten en aanvallend werden behoorlijk wat kansen gemist. Het resultaat was een pijnlijke 5-1 nederlaag.

Almere City FC kende een slechte start in het Frans Heesen Stadion, waar de thuisploeg uit de eerste kans van de wedstrijd direct trefzeker was. Istvan Bakx schoot vanaf de rand van de zestien raak.

Na die tegentreffer herpakte de ploeg van De Gier zich en kreeg Arsenio Valpoort een levensgrote kans om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Alleen voor doelman Mous schoot hij de bal echter naast. Na 23 minuten was het alsnog raak. Jergé Hoefdraad bediende Valpoort met een steekpass, waarna onze clubtopscorer de keeper omspeelde en de bal beheerst binnen schoof. Zijn veertiende treffer van het seizoen.

De Almeerders hadden vervolgens de leiding moeten nemen en kregen via onder meer Anass Ahannach (over) een grote kans. De bal wilde er echter niet in en in een paar minuten tijd gaf City de wedstrijd volledig uit handen. Richard van der Venne kon eerst raak schieten, waarna Huyseyin Dogan vlak voor rust voor de 3-1 tekende.

Direct na de theepauze kreeg City dé kans om terug te komen in de wedstrijd, maar alleen voor doelman Mous slaagde Sherjill Mac-Donald – die de zieke Silvester van der Water verving – er niet om de goalie te passeren. Daardoor bleef het verschil van twee doelpunten in stand.

Sterker nog, het leed werd alleen maar groter toen Van der Venne ook de 4-1 en 5-1 binnen werkte. Een bijzonder pijnlijke uitslag, die in de komende dagen verwerkt moet worden. Volgende week wacht immers alweer de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In het eigen Yanmar Stadion moet de ploeg van De Gier proberen de rug te rechten, in de hoop dat het goede gevoel waarmee aan 2018 werd begonnen snel terugkeert.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

9 februari 2018

Deel dit artikel: