Almere City FC moet tegen Dordrecht eerste thuisnederlaag slikken

Almere City FC heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Nieuwkomers Mink Peeters (Real Madrid) en Joshua Smits (NEC) zagen vanaf de tribune dat City in eigen huis met 1-2 van FC Dordrecht verloor. Daarmee komt er een einde aan een uitstekende reeks van elf duels zonder nederlaag op eigen veld.

Na een openingsfase zonder echt grote kansen, werd het publiek in de 22ste minuut opgeschrikt door een vlijmscherpe counter van FC Dordrecht. Denis Mahmudov ontsnapte aan buitenspel en werd licht aangetikt door Calvin Mac-Intosch. Scheidsrechter Van de Graaf legde de bal zonder aarzeling op de stip. Tevens deelde hij een gele kaart uit aan Mac-Intosh.

Jafar Arias nam het buitenkansje dankbaar aan. City-doelman Chiel Kramer toucheerde de inzet nog, maar had uiteindelijk toch het nakijken: 0-1.

Silvester van der Water trok na 36 minuten de stand gelijk. De buitenspeler, die deze week zijn contract in Almere met een jaar verlengde, stond op de goede en schoot vanaf een  meter of twee raak. Daarmee werd een kortstondige periode, waarin de gemoederen soms hoog opliepen en een drietal Almeerders (Kees van Buuren, Tom Overtoom en Van der Water, red.) op de bon werden geslingerd, op gepaste wijze afgesloten. Het betekende tevens dat Dordrecht na iets meer dan 320 minuten weer een tegengoal moest incasseren.

Op slag van rust was Javier Vet dicht bij de 2-1 voorsprong, maar de lange middenvelder kopte over uit een corner. Het bleek de opmaat voor een uitstekend begin van de tweede helft. In de eerste zestien minuten na rust schoot Arsenio Valpoort voorlangs en tot tweemaal toe recht op de keeper van FC Dordrecht.

Andreias Calcan profiteerde daar optimaal van. De speler van FC Dordrecht kwam na 68 minuten vanaf links naar binnen en kon de bal ongehinderd in de verre hoek werken: 1-2.

De formatie van trainer Jack de Gier ging daarna voor de tweede keer op jacht naar de gelijkmaker. Dat deden de Almeerders met een extra aanvaller. Tien minuten voor tijd werd verdediger Damon Mirani naar de kant gehaald en werd Achille Vaarnold ingebracht. Eerder waren al Owusu (voor Kees van Buuren) en Dennis van der Heijden (voor Anass Ahannach) als invaller in het veld gekomen.

Het hielp echter niet, want in de stand kwam geen verandering meer.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

3 februari 2018

Deel dit artikel: