Almere City FC speelt gelijk in oefenduel

In aanloop naar de competitiehervatting tegen FC Den Bosch van aanstaande vrijdag, speelde Almere City FC zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Kozakken Boys. Het duel op sportpark De Zwaaier eindigde onbeslist: 1-1.

Trainer Jack de Gier deed een beroep op 22 spelers. ,,We hebben veel jongens aan het werk kunnen zien vandaag. Zij hebben allemaal weer minuten in de benen. Het was een heel nuttig duel om fit te blijven”, aldus de oefenmeester.

De Almeerders kwamen in het eerste bedrijf op een 0-1 voorsprong uit een vrije trap van Anass Ahannach. Op slag van rust kwam Kozakken Boys, de nummer drie van de Tweede Divisie, op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Ahmed el Azzouti.

,,We hebben gevoetbald tegen een behoudend spelend Kozakken Boys”, zei De Gier na het laatste fluitsignaal. ,,In de eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong en eigenlijk wordt het onnodig 1-1 door die strafschop. Na rust ging Kozakken Boys met vijf man achterin spelen en werd moeilijk om er doorheen te komen. We hebben nog enkele kansjes gehad, maar zijn er niet in geslaagd die te benutten.”

De grootste winst is volgens De Gier dat iedereen fit is. ,,Daardoor kunnen we vanaf maandag met een complete groep gaan toewerken naar de competitiehervatting tegen FC Den Bosch.” Tickets voor het duel in Brabant zijn nog t/m woensdagochtend 10.00 te bemachtigen via www.almerecity.nl/tickets

Foto: Archieffoto Anass Ahannach; Ron Baltus, www.sportshots.pro

6 januari 2018

Deel dit artikel: