Van der Heijden schenkt Almere City in blessuretijd zege op Jong AZ: 3-2

Vreugde, blijdschap en opluchting. Het viel na negentig minuten af te lezen van de gezichten van de spelers van Almere City FC. Dankzij een benutte strafschop in de 93ste minuut werd Jong AZ met 3-2 verslagen.

Gaston Salasiwa tekende vanaf de penaltystip voor de 1-0 voorsprong. De middenvelder van Almere City benutte het buitenkansje nadat hij zelf in het zestienmetergebied was neergelegd. Binnen vijftien minuten stond het echter weer gelijk.

Owen Wijndal tikte de bal binnen uit een hoekschop, waarbij hij teveel ruimte kreeg. Daardoor moest de formatie van trainer Jack de Gier weer van vooraf aan beginnen. Dat deden de Almeerders met de teruggekeerde Javier Vet in de basis.

Met Vet in de ploeg keerde vooral in de eerste fase voor rust de felheid, die in eerdere duels ontbrak, terug. Dat resulteerde in de eerste 45 minuten in kansen voor Anass Ahannach (over getikt),  Silvester van der Water (net langs de paal) en Ezra Walian (naast gekopt uit een voorzet van Leeroy Owusu).

Direct na de theepauze verrichtte Kees van Buuren een heldendaad. De City-aanvoerder voorkwam met een uitstekende sliding een tegengoal.

Knal op de lat

Uit een knappe draai zorgde Ahannach na een uur spelen bijna voor de 2-1, maar zijn inzet spatte op de lat uiteen. Na 68 minuten mocht er alsnog gejuicht worden. Een schot van Vet kwam niet lekker uit de verf, maar werd door Walian alsnog tot doelpunt gepromoveerd.

Direct daarna leek de 3-1 te vallen, maar Arsenio Valpoort scoorde in buitenspelpositie. Invaller Dennis van der Heijden werd daarna gevaarlijk, maar schoot net over. Daardoor kwam AZ via Fred Friday terug tot 2-2.

Van der Heijden                                           

In de slotfase werden inzetten van Van der Heijden en Damon Mirani op miraculeuze wijze van de lijn gehaald, maar in de 93ste minuut ontplofte het stadion alsnog. Van der Heijden schoot raak vanaf de penaltystip na een overtreding op Faris Hammouti: 3-2.

Foto’s Ron Baltus; www.sportshots.pro

3 november 2017

Deel dit artikel: