Almere City beleeft vervelende middag bij Telstar

Almere City FC heeft een kater overgehouden aan de uitwedstrijd bij Telstar. De ploeg van trainer Jack de Gier hoopte zich in Velsen-Zuid op te richten, maar slaagde niet in die missie. De Almeerders – die defensief kwetsbaar waren en moeite hadden om zelf tot kansen te komen – moesten een 4-0 nederlaag slikken.

,,Dit is wel de meest vervelende verliespartij tot nog toe. Ja, dat doet pijn”, zei aanvoerder Kees van Buuren na het laatste fluitsignaal. City kwam in Noord-Holland al na twaalf minuten op achterstand. Melvin Platje kreeg teveel ruimte en schoot uit de draai raak: 1-0.

In de eerste helft konden de Almeerders daar weinig gevaar tegenover stellen. Alleen Jeffrey Rijsdijk kreeg na een half uur een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. De inzet van de middenvelder ging echter naast. Twee minuten later was het aan de andere kant wel opnieuw raak. Andrija Novakovich ontsnapte aan de buitenspelval en schoot beheerst de 2-0 binnen.

Toen Platje na 65 minuten ook de 3-0 op het scorebord bracht was het duel gespeeld. Met een prachtig schot – dat door de doelman uit de kruising werd getikt – zorgde Anass Ahannach nog voor een schaars hoogtepunt aan Almeerse zijde. Verder viel er voor de supporters van onze club zondag weinig te genieten. Dat Mohammed Osman uit een strafschop ook nog voor 4-0 zorgde, maakte de vervelende middag compleet.

Lichtpuntje was de terugkeer van Javier Vet. De middenvelder kon na een periode van blessureleed weer minuten maken in de A-selectie en speelde het laatste kwartier mee.

Aanstaande vrijdag wacht voor Almere City FC de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Dit is tevens het eerste duel van de tweede periode. De Gier heeft al aangegeven dat alle pijlen nu hierop gericht zijn. ,,Het is belangrijk dat we het vertrouwen weer krijgen en zelf weer durven te voetballen”, liet hij weten.

Foto: Lenno van Dekken

29 oktober 2017

Deel dit artikel: