AZ maakt einde aan bekeravontuur Almere City FC

De opzwepende klanken van Nederlandse kaskrakers, een bomvol stadion en elf Almere City FC-spelers met een bekerdroom. Het waren op voorhand de perfecte ingrediënten voor een bekerstunt tegen Eredivisionist AZ, maar de formatie van trainer John van den Brom liet zich in een volgepakt Yanmar Stadion niet verrassen: 0-4.

Uit de tweede AZ-corner kopte Stijn Wuytens raak. De verdediger kon na 35 minuten ongehinderd de bal in het doel werken. De treffer was een streep door de rekening van Chiel Kramer. De doelman van Almere City FC  verwerkte enkele tellen eerder een snoeihard schot van Teun Koopmeiners tot corner. Met de vingertoppen haalde hij de poging uit de bovenhoek, maar uit de daaropvolgende hoekschop moest hij dus het antwoord schuldig blijven: 0-1.

Op slag van rust belandde een inzet van Alireza Jahanbakhsh op de paal en kregen de Almeerders nog een corner, maar beide momenten leverden geen treffers op.

Blessure Ahannach

Anass Ahannach had toen al geblesseerd het veld verlaten. Onder luid applaus van de ruim 2500 toeschouwers droop het talent uit de City-jeugdopleiding na 41 minuten af.  Faris Hammouti was zijn vervanger.

In de rust werd het publiek door zanger Mario Broerse opgewarmd met kaskrakers van Tino Martin. Het moest de opmaak worden voor een mooie tweede helft en voorzichtig gingen de gedachten al uit naar de bekerzege van enkele jaren geleden op ADO Den Haag (2-2 na 120 minuten en winst na strafschoppen, red.), maar Wout Weghorst maakte aan die gedachten snel een einde.

Weer Weghorst

De boomlange spits uit Alkmaar onderschepte in de 49ste minuut een te korte terugspeelbal van Josef Kvída, waarna hij doelman kramer op vakkundige wijze omspeelde: 0-2.

Een kwartier later was Wegworst opnieuw trefzeker. De AZ-aanvoerder schoot in het dak van de goal: 3-0. Daarmee zorgde hij ervoor dat ook het laatste sprankje hoop verdween en dat het bekeravontuur, dat werd gesteund door Rixax Verhuur, in de tweede ronde strandde. Eerder rekende City nog af met FC Oss.

In het restant moest Kees van Buuren (tweede geel na licht vasthouden, red.) nog het veld verlaten en zorgde Jonas Svensson voor de 0-4.

Zondag speelt Almere City FC in competitieverband tegen Telstar. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Velsen-Zuid.

Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

26 oktober 2017

Deel dit artikel: