Almere City FC geeft zege op Cambuur uit handen

Enkele uitstekende reddingen van Almere City FC-doelman Chiel Kramer en een goal van Dennis van der Heijden. Het leken tijdens het competitieduel met sc Cambuur de ingrediënten voor een nieuwe thuiszege, maar door een treffer van Daan Boerlage eindigde het laatste competitieduel – voor de bekerwedstrijd tegen AZ - in 1-1.

Boerlage zorgde er in de 88ste minuut met een perfect afstandsschot voor dat de Almeerse euforie van de 1-0 direct verdween. Vrijwel gelijk na de openingstreffer kon hij ongehinderd uithalen van zeker dertig meter en zag hoe hij zijn schot via de onderkant van de lat in het doel verdween.

Daarmee maakte hij de goal van invaller Van der Heijden ongedaan. De spits, die na zeventig minuten in het veld kwam, liep na een vrije trap van Calvin Mac-Intosh goed door en kon daardoor optimaal profiteren van het feit dat sluitpost Erik Cummings de bal losliet: 1-0.

Het bleek dus niet genoeg voor de zege, die overigens nog heel dicht bij was. In de extra speeltijd schoot Achille Vaarnold op de buitenkant van de paal.

De puntendeling was voor Chiel Kramer misschien nog wel extra zuur. De 24-jarige doelman van Almere City onderscheidde zich gedurende het duel enkele keren. In de zestigste minuut liet hij zich voor de  zoveelste keer zien nadat Cambuur-invaller Kevin van Kippersluis voor zijn doel opdook. De goalie maakte zijn doel goed klein en hield daarmee de stand op 0-0.

Klasse aanname en Kramer

Een klasse aanname van City-trainer Jack de Gier was een ludiek moment aan het einde van de eerste helft. Het was een helft waarin de Almeerders het lastig hadden en weinig tot geen gevaar wisten te stichtten. Aan de andere kant kregen de gasten twee uitstekende mogelijkheden op een treffer.

Xander Houtkoop kon zich in de beginfase wel voor zijn kop slaan. De nummer 12 van Cambuur kreeg een kans vrij voor de goal, maar schoot van dichtbij over het doel van Almere City.

Ruim 25 minuten later vond Issa Kallon Chiel Kramer op zijn weg. De doelman van de Flevolanders gooide zich op uitstekende wijze voor de bal nadat Kallon de Almeerse verdediging van zich had afgeschud.

KNVB-beker

Komende donderdag komt Almere City FC in actie in de strijd om de KNVB-beker. De Almeerders ontvangen Eredivisionist AZ.  

Chiel Kramer pakte de bal tijdens het duel met Cambuur klemvast. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

20 oktober 2017

Deel dit artikel: