Almere City onderuit bij koploper Jong Ajax

Almere City FC is er niet in geslaagd om op bezoek bij lijstaanvoerder Jong Ajax een resultaat neer te zetten. De ploeg van trainer Jack de Gier werkte hard op sportpark De Toekomst, maar moest zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Amsterdam: 3-0. 

De gasten hielden het spel op sportpark De Toekomst compact en probeerden Jong Ajax zo van het eigen doel af te houden. Tegelijkertijd werd geloerd op een tegenaanval. Hoewel de thuisploeg enkele malen dreigend was, bleven echt grote kansen lange tijd uit. En dat was een verdienste van de equipe van De Gier.

Toch verscheen na twintig minuten de 1-0 op het scorebord. Eventjes ontbrak de druk op de bal en kreeg Mateo Cassierra de gelegenheid om van afstand op doel te schieten. De spits van Jong Ajax krulde de bal vervolgens op fraaie wijze achter doelman Chiel Kramer.

In het vervolg van de eerste helft kropen de Almeerders wat meer uit hun schulp en ontstonden er ook enkele kleine kansjes. Zo moest Norbert Alblas redding brengen op een hard schot van Achille Vaarnold en kreeg Arsenio Valpoort de bal er net niet in na een vlotte aanval over de rechterflank. Dat Vaclav Cerny op slag van rust de 2-0 binnenschoot was wel een mokerslag voor de ploeg van De Gier, die boos was dat arbiter Bax lang door liet spelen terwijl hij had aangegeven geen extra tijd bij te trekken.

Met de 3-0 van Noussair Mazraoui na 53 minuten was de wedstrijd eigenlijk definitief gespeeld. Vaarnold moest even later geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Anass Ahannach.

Het echte vuur was toen al uit de wedstrijd verdwenen. De minuten tikte weg en ook bij het laatste fluitsignaal stond de 3-0 stand op het scorebord. De koploper van de Jupiler League was een maatje te groot, maar vrijdag wacht voor Almere City FC de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. In het eigen Yanmar Stadion zijn de Almeerders nog ongeslagen. Een mooi moment om de weg omhoog in te slaan.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

16 oktober 2017

Deel dit artikel: