Valpoort en Walian wijzen City de weg tegen MVV: 3-2

De tweede zege van het seizoen is binnen! Almere City FC heeft subtopper MVV Maastricht dankzij twee goals van Arsenio Valpoort en een treffer van Ezra Walian verslagen. Voor Walian was het extra mooi dat hij scoorde. Het betekende zijn eerste doelpunt in Almeerse dienst: 3-2.

Na twee zeer snelle waarschuwingen van de Limburgers was het Atilla Yildirim, die de gasten na zeven minuten op voorsprong zette. Hij brak uit en kon vervolgens vrij doorlopen op Chiel Kramer. Met een lage schuiver liet hij de City-doelman kansloos: 0-1.

Direct daarna kreeg Dennis van der Heijden de kans om de Almeerders op gelijke hoogte te zetten, maar de aanvaller stuitte op doelman Michael Verrips. In de daarop volgende rebound was Achille Vaarnold net niet snel genoeg.

Tien minuten na rust nam Anass Ahannach het Limburgse doel onder vuur, maar Verrips bracht redding. Daarna volgden drie bizarre minuten met levensgrote kans voor Almere City en net toen iedereen dacht: 'hij mag er niet in', schoot Arsenio Valpoort de gelijkmaker tegen de touwen.

De 1-1 gaf de Almeerders extra kracht en bijna was het direct weer raak. Met een snoeiharde pegel dacht Van der Heijden zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar het schot spatte uiteen op de paal. Enkele minuten later stond het aluminium Almeers succes opnieuw in de weg, want Valpoort trof uit een volley de lat.  

In de 74ste minuut nam diezelfde Valpoort namens City revanche door van dichtbij zijn tweede doelpunt van de avond te maken. De aanvaller haalt dit seizoen een bijzonder hoog rendement. De goals tegen MVV betekenden immers zijn zesde en zevende treffer van deze voetbaljaargang.

Daarna werd het nog mooier door een goal van Ezra Walian: 3-1. De tegengaol in de slotfase viel te laat om Almere City nog aan het wankelen te brengen. Over anderhalve week speelt Almere City op de toekomst bij koploper Jong Ajax.

Foto's: Ron Baltus; www.sportshots.pro

6 oktober 2017

Deel dit artikel: