Almere City FC blijft dankzij zege op Telstar op koers voor play-offs

Almere City FC heeft het puntenrecord verder aangescherpt. De formatie van trainer Jack de Gier won in eigen huis met 2-0 van Telstar. Daardoor blijft City volop mee doen in de strijd om de zeven bovenste plekken, die recht geven om een ronde later in te stromen in de play-offs om promotie naar Eredivisie.

Met een rake kopbal zette Lars Nieuwpoort Almere City op het goede spoor tegen Telstar. De linkervleugelverdediger werkte een corner in tweede instantie binnen (1-0). Daarmee deed hij wat Rick ten Voorde eerder na liet.

Ten Voorde kreeg vrijdagavond na 22 minuten de eerste mogelijkheid om Almere City op 1-0 te zetten, maar het lukte hem niet om de voorzet op maat binnen te werken. Vier minuten later nam hij opnieuw het vijandelijke doel onder vuur, maar een engeltje op de lat van Telstar voorkwam een treffer van de aanvaller. Via de onderkant van de lat verdween zijn inzet uit het doel.

Tussendoor kregen ook de gasten, met oud-Cityspeler Bryan Ottenhof op de bank, een uitstekende kans nadat Denis Mahmudov Damon Mirani te snel af was, maar de Almeerders kwamen met de schrik vrij.

Ondanks deze hoogtepunten was de eerste helft niet zo spectaculair als het competitietreffen tussen beide teams eerder dit seizoen. Toen won de formatie van trainer Jack de Gier in een knettergekke wedstrijd met 3-6.

Dat deerde het publiek in het goedgevulde Yanmar Stadion echter niet, want Soufyan Ahannach krulde een bal vanaf een meter of veertien op prachtige wijze in de rechterkruising buiten het bereik van Telstar-doelman Boy de Jong. Daarmee zorgde hij na 58 minuten voor de 2-0 voorsprong.

De Almeerse baltovenaar zorgde daarna bijna nogmaals voor een hoogstandje toen hij zag dat De Jong te ver voor zijn doel stond, maar vanaf een meter of veertig zag hij hoe zijn poging over ging. In het restant werden beide ploegen nog enkele keren gevaarlijk, maar het bleef bij 2-0.

Door de overwinning scherpen de Almeerders, die nu op 54 punten komen, het eigen puntenrecord verder aan. Daarnaast blijft City volop in de race om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie; middels de ranglijst en de vierde periode waarin zij met elf punten één verliespunt meer hebben dan de koploper van die vierde periode: NAC.

De Brabanders wonnen met 4-0 van koploper VVV-Venlo, de tegenstander van volgende week.

Soufyan Ahannach krult de 2-0 binnen. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

31 maart 2017

Deel dit artikel: