Almere City FC wint van Dordrecht en evenaart puntenrecord

Dankzij een ruime 3-0 thuiszege op FC Dordrecht heeft Almere City FC het eigen puntenrecord geëvenaard. De formatie van trainer Jack de  Gier heeft na dertig duels al vijftig punten bijeen gevoetbald en doet daarnaast nog volop mee in de laatste periode.

Hoewel Almere City aan de vierde periode begon met een 2-2 gelijkspel tegen topploeg MVV hebben de Almeerders maar twee punten minder dan RKC Waalwijk (negen punten, red.). De zege op staartploeg Dordrecht betekende immers de tweede zege op een rij.

Tegen de laagvlieger uit Zuid-Holland kwam de zege van de formatie van trainer Jack de Gier geen moment in gevaar. Toch kwam het na vijf minuten met de schrik vrij. Sherjill Mac-Donald leverde de bal op het middenveld in, waarna Joel Thomas op de lat kopte.

Daarna trok City het duel naar zich toe. Dat resulteerde binnen elf minuten in een voorsprong. Na een snelle uitbraak legde Rick ten Voorde de bal klaar voor de Soufyan Ahannach. De behendige dribbelaar rondde vervolgens koeltjes af: 1-0.

Na de vroege openingsgoal zocht Almere City constant de aanval, maar doordat de Flevolanders slordig rondom het zestienmetergebied waren viel de tweede treffer pas vlak voor rust. Mac-Donald prikte na 43 minuten de 2-0 binnen.

Tien minuten na de hervatting maakte Mac-Donald met zijn tweede van de avond definitief aan alle onzekerheid een einde. De spits kopte raak uit een corner en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

In het restant kregen onder meer Gaston Salasiwa en Overtoom nog mogelijkheden, maar de score werd niet verder opgevoerd. Komende vrijdag speelt Almere City uit tegen hekkensluiter Achilles’29. Op papier de ideale mogelijkheid om het puntenrecord te verbreken.

Soufyan Ahannach schreeuwt het uit naar zijn goal. Foto: Ron Baltus; www.sportshotspro.nl

13 maart 2017

Deel dit artikel: