Salasiwa (27) stille kracht bij Almere City FC

Omstreeks 22.30 uur komt Gaston Salasiwa met een grote glimlach de kleedkamer van Almere Cty FC uitlopen. De multifunctionele speler doet zijn verhaal vrijwel direct na de 3-1 competitiezege op RKC Waalwijk. ,, Na de 1-1 herpakten we ons geweldig”, vertelt hij, terwijl enkele ploeggenoten hem uit zijn concentratie proberen te halen.

,,Ik ben zeker opgelucht”, gaat de 27-jarige middenvelder verder, terwijl onder meer doelman Agil Etemadi op de achtergrond aan het zingen is. ,,Na de 1-1 zijn we blijven voetballen. Hoewel we met tien man speelden gingen de koppen niet hangen, dat is een verschil ten opzichte van enkele weken geleden. Als team werden we zelfs sterker na de gelijkmaker, we gingen vol voor de winst. Dat het uiteindelijk 3-1 werd, geeft vertrouwen.”

Salasiwa was de aangever bij de 2-1. ,,Ik raakte de vrije trap goed, Enzio Boldewijn kon hem zo binnenwerken.” De breed inzetbare speler heeft dit seizoen bijna geen competitiewedstrijd gemist. ,,Aan het begin van het seizoen zag het ernaar uit dat ik niet zou gaan spelen, maar ik heb mij in de basiself genokt en ben blijven staan.”

De 27-jarige Salasiwa kwam in december 2014 over van Telstar. De voetballer uit Zaandam speelde eerder ook voor AZ en de Indonesische club Bintang Medan. ,,Vorig seizoen had ik te maken met meer concurrentie, maar ondanks dat ik niet alles speelde bleef ik mezelf doorontwikkelen. Ten opzichte van een jaar geleden ben ik een betere voetballer geworden. Ik ben stabieler dan voorheen.”

Wat opvalt is dat Salasiwa, die tot nog toe twee assists op zijn naam heeft staan, op meerdere posities uit de voeten kan. ,,Ik ben een multifunctionele speler, maar het liefst speel ik op het middenveld. Daar voel ik me het best. Toch vind ik het niet vervelend als ik als vleugelverdediger sta opgesteld. Het klinkt als een cliché, maar ik ben blij dat ook de nieuwe trainer Jack de Gier vertrouwen in mij heeft en mij opstelt.”

Salasiwa, die tegen RKC zijn negentiende competitiewedstrijd van de huidige voetbaljaargang speelde, hoopt met Almere City FC dit seizoen nog enkele plekken te stijgen. ,,Het is fijn dat we door de zege op RKC Waalwijk de laatste plek hebben overgedragen aan de Waalwijkers. Ik kijk uit naar het competitieduel met FC Eindhoven, wat een sterke tegenstander is. Ik geloof in een verrassing”, besluit hij met een glimlach.

De nummer vier van de ranglijst komt vrijdagavond op bezoek in Yanmar Stadion. Eerder dit seizoen wonnen de Eindhovenaren in het Jan Louwersstadion met 3-2 van Almere City FC.

Fotobijschrift: Salasiwa in actie tegen RKC Waalwijk. Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

11 februari 2016

Deel dit artikel: