Tjardo Paliama eerste eSporter Almere City FC

Tjardo Paliama is de eerste eSporter van Almere City FC. Het 15-jarige talent deed afgelopen jaar mee aan het door de club georganiseerde FIFA 17-toernooi en eindige daarbij op de tweede plaats. Een bijzonder knappe prestatie aangezien hij het opnam tegen gevestigde namen als Lev Vinken en Bob van Uden. Dit seizoen zal Paliama onze clubkleuren verdedigen.

,,Ik ben er trots op dat ik de allereerste eSporter van Almere City FC ben en ik kijk ernaar uit om namens de club mooie wedstrijden te gaan spelen”, aldus Paliama, voor wie Almere City FC geen onbekend terrein is. Vijf jaar lang speelde hij namelijk in onze jeugdopleiding. ,,Helaas heb ik vorig jaar mijn been gebroken, waardoor ik noodgedwongen moest vertrekken. Nu keer ik terug als eSporter. Daarmee is de cirkel rond”, glundert hij.

Paliama was tijdens het FIFA 17-toernooi in de halve finale te sterk voor Bob van Uden. Van Uden, tevens keeper bij Jong Almere City en O19, is eveneens een begenadigd eSporter. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven en dit seizoen zal Van Uden in de eDivisie uitkomen namens PEC Zwolle. De ervaren Lev Vinken, die het toernooi won, tekende onlangs een contract bij Ajax en is inmiddels verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Paliama gaat als aanstormend talent bij onze club aan de slag. Hij krijgt een plek in de A-selectie, een kledingpakket en zal Almere City FC vertegenwoordigen bij verschillende events.

,,Als jongste BVO van Nederland focussen we ons uiteraard ook op initiatieven als eSports en jonge talenten als Tjardo”, reageert algemeen directeur John Bes. ,,Natuurlijk is het helemaal mooi dat Tjardo ook nog een verleden heeft als voetballer bij onze club. Een perfecte ambassadeur voor onze eSports-evenementen.”

12 oktober 2017

Deel dit artikel: