Almere City FC moet nederlaag slikken tegen Go Ahead Eagles

Trainer Jack de Gier sprak na afloop van het duel met Go Ahead Eagles (2-1 nederlaag) van een mokerslag. ,,Als je van de eerste zeven wedstrijden er slechts één wint kun je uiteraard spreken van een valse start. Er is genoeg werk aan de winkel”, aldus de oefenmeester.

Almere City FC had het vanaf het eerste fluitsignaal lastig in Deventer. De thuisploeg zocht – gesteund door de eigen aanhang – direct de aanval en gaf al na drie minuten een waarschuwing af. Uit een razendsnelle counter werd doelman Chiel Kramer gepasseerd, maar gelukkig was de vlag van de grensrechter de lucht in gegaan voor buitenspel.

Luttele minuten later kopte Rick Ketting rakelings over. City kon daar eigenlijk weinig tegenover stellen. Een hoekschop van Salasiwa – waar doelman Stevens door de natte en dus gladde bal moeite mee had – was lange tijd het enige wapenfeit.

Toch kwam na 40 minuten de gelijkmaker op het scorebord. Uit een hoekschop kopte Kevin Brands tegen zijn oude club de 1-1 binnen. Voor de aanvallende middenvelder was het zijn eerste goal voor Almere City FC.

De equipe van De Gier slaagde er echter niet in om die stand tot de rust vast te houden. In de slotminuut van de eerste helft kreeg de defensie van City de bal niet lekker weg, kwam de bal uit een voorzet voor de voeten van Hendriks en die schoot met zijn tweede van de avond de 2-1 binnen. Direct daarna klonk het rustsignaal.

Bij aanvang van de tweede helft voerde De Gier één wissel door. Achille Vaarnold maakte plaats voor Ezra Walian. De Nederlands/Indonesische voetballer liet zich nadrukkelijk zien met hard werken en door volop de duels aan te gaan.

De eerste goede mogelijkheid in het tweede bedrijf was ook voor City. De bal werd vanaf links voorgegeven en belandde voor de voeten van Anass Ahannach. De talentvolle middenvelder – die in Deventer zijn basisdebuut maakte – schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied echter naast.

In het vervolg van de wedstrijd hadden Valpoort (vermeend buitenspel) en Salasiwa (vrije trap naast) het geluk ook niet aan hun zijde. In de slotminuut, toen de regen inmiddels met bakken uit de lucht kwam, kreeg Salasiwa nog een laatste mogelijkheid. Zijn inzet ging echter naast.

Volgende week wacht voor Almere City FC de thuiswedstrijd tegen MVV.

Foto's: Ron Baltus, www,sportshots.pro

29 september 2017

Deel dit artikel: