Almere City FC knokt zich naar punt tegen FC Oss

Met gemengde gevoelens stapten de spelers vrijdagavond van het veld. De equipe van trainer Jack de Gier kwam terug van een 2-0 achterstand tegen FC Oss (2-2), maar gezien het aantal kansen dat de ploeg vooral in de tweede helft creëerde had er wellicht meer ingezeten. ,,Ik beschouw dit toch als een verloren wedstrijd”, concludeerde de oefenmeester na het laatste fluitsignaal.

De Almeerders begonnen aardig aan de wedstrijd en kregen een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar de bal viel verschillende keren net niet goed. Na twintig minuten namen de gasten het initiatief over en Oss toonde zich uitermate efficiënt.  Nadat Chiel Kramer nog een uitstekende redding had verricht was het na een klein half uur raak via Istvan Bakx. De middenvelder schoot de bal op fraaie wijze binnen.

Net op het moment dat City begon aan te dringen in de hoop nog voor rust de gelijkmaker te forceren, kopte Richard van der Venne de 0-2 binnen. En daarmee stond er een vervelende ruststand op het scorebord.

In het tweede bedrijf kwam Anass Ahannach als vervanger van Jeffrey Rijsdijk binnen de lijnen en zette City direct druk. Het resulteerde in de gewenste snelle aansluitingstreffer. In de 54ste minuut schoot Dennis van der Heijden – die in de basis startte – uit een afgeslagen hoekschop snoeihard de 1-2 binnen.

In het vervolg van de wedstrijd creëerde de ploeg van De Gier nog een aantal prima mogelijkheden, maar telkens wilde de bal er niet in. In de slotfase werd echter alsnog een punt gered. Uit een voorzet van Valpoort kopte Van der Heijden raak. Met zijn tweede goal van de avond werd zodoende toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept.

Een opsteker voor onze spits, die zelf overigens ook baalde dat het niet voldoende was voor de volle buit. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.  

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

22 september 2017

Deel dit artikel: