Almere City FC contracteert Kevin Brands

Almere City FC heeft zich per direct versterkt met Kevin Brands. De 29-jarige aanvaller/middenvelder komt over van het Turkse Samsunspor en zette vandaag zijn handtekening onder een eenjarig contract.

Brands, voormalig speler van onder meer Go Ahead Eagles, NAC Breda, Willem II, FC Volendam, SC Cambuur en Telstar brengt veel ervaring met zich mee. De zoon van PSV-directeur Marcel Brands kwam tot 47 optredens in de Eredivisie en kan ook in de Jupiler League mooie cijfers overleggen. In 160 wedstrijden in de Eerste Divisie was hij 54 maal trefzeker en verzorgde hij twaalf assists.

Het afgelopen half jaar voetbalde Brands bij het Turkse Samsunspor. In acht wedstrijden was hij tweemaal trefzeker. Hij geeft aan uit te kijken naar de nieuwe uitdaging in Almere. ,,Ik vind dat Almere City FC een goede ploeg heeft. Dat is ook een van de redenen dat ik voor deze club gekozen heb. Er zit potentie in de groep en ik vind dat wij gewoon voor een plek bij de eerste vijf moeten gaan”, reageert de nieuwe aanwinst, die zichzelf qua positie omschrijft als een negen-en-een-half.

,,Ik kan zowel in de spits uit de voeten als net daarachter. Het is mijn taak om doelpunten te maken en assists te leveren.”

Naar eigen zeggen voelt Brands zich direct thuis in het Yanmar Stadion. ,,Mijn eerste indruk is bijzonder positief. Ik ken de trainer goed en ook in de spelersgroep zitten veel oude bekenden. Zo heb ik al eerder samengespeeld met Kees van Buuren, Jergé Hoefdraad, Calvin Mac-Intosch en Gaston Salasiwa. Het voelt daardoor meteen vertrouwd.”

Algemeen directeur John Bes is blij met de komst van Brands. ,,Met Kevin halen we de gewenste versterking binnen. Hij brengt doelpunten, gif en ervaring met zich mee”, aldus Bes.

Ondanks het aantrekken van Brands hoopt de club deze transferperiode nog een extra aanvaller aan de selectie toe te kunnen voegen.

Foto: Aanwinst Kevin Brands toont zijn wedstrijdshirt, in het bijzijn van trainer Jack de Gier, zaakwaarnemer Ali Dursun en algemeen directeur John Bes; Redactie Almere City FC

22 augustus 2017

Deel dit artikel: