Almere City FC onderuit in openingsduel bij NEC

Almere City FC is er niet in geslaagd om in de openingswedstrijd van het seizoen 2017/2018 een resultaat te behalen. Eredivisiedegradant NEC was in Nijmegen met 3-1 te sterk.

NEC ging in de eigen Goffert furieus van start en maakte direct de intenties duidelijk: snel scoren. Door het pressievoetbal van de thuisploeg kon Almere City flink aan de bak. Door twee uitstekende reddingen van Chiel Kramer wist de ploeg van De Gier het eerste gevaar af te wenden, maar na een half uur was het alsnog raak. Met een bekeken schuiver tekende Jordan Larsson voor de 1-0.

Lang wisten de Almeerders daar slechts speldenprikjes tegenover te stellen, maar op slag van rust viel plots de gelijkmaker. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Jergé Hoefdraad. Die haalde vol uit, waarna de bal via Arsenio Valpoort in het doel verdween. 1-1 was een onverwacht fijne ruststand geweest, maar helaas kon City niet lang van het succes genieten. De eerste aanval na de gelijkmaker leverde namelijk direct weer een goal op. NEC onderschepte de bal na een uittrap van Kramer, waarna Arnaut Groeneveld met de hak en ook ietwat geluk voor de 2-1 tekende.

Dat Larsson vlak na rust ook de 3-1 binnen schoot betekende eigenlijk de beslissing. Met Charlie Telfer binnen de lijnen – hij kwam in het veld voor Jeffrey Rijsdijk en maakte zodoende zijn officiële debuut – probeerde City het nog wel, maar echte kansen bleven uit.

Na 68 minuten maakte Josef Kvída nog wel zijn debuut voor de Almeerders. De van PEC Zwolle gehuurde verdediger verving Arsenio Valpoort. De 1.95 meter lange Tsjech ging als linksback spelen, waardoor Salasiwa een linie doorschoof.

In de stand kwam geen verandering meer. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd. FC Den Bosch komt dan op bezoek in het Yanmar Stadion. Een nieuwe kans om de eerste punten van het seizoen bij te schrijven.

link
LD
Lenno van Dekken

Beantwoorden|
Vandaag, 22:29
U

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

18 augustus 2017

Deel dit artikel: