Almere City FC huurt Josef Kvída van PEC Zwolle

Almere City FC versterkt zich per direct met Josef Kvída. De 20-jarige verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van PEC Zwolle. Vandaag zette de in Tsjechië geboren voetballer zijn handtekening onder de huurovereenkomst.

Kvída, die zowel op de linksbackpositie als centraal achterin uit de voeten kan, staat sinds 2015 onder contract bij PEC Zwolle. Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Eredivisionist. Daarnaast is hij al enige tijd een vaste kracht in de diverse jeugdselecties van Tsjechië. ,,Ik ben een verdediger die ‘power’ in een wedstrijd kan brengen”, reageert Kvída op de vraag wat voor soort speler hij is.

Zijn voornaamste doel is om in Almere veel aan spelen toe te komen. ,,De club wilde mij graag hebben en voor mij is dit een mogelijkheid om mezelf te bewijzen”, vervolgt Kvída. ,,Ik heb al met trainer Jack de Gier gesproken. Hij is blij dat ik er ben en dat geldt ook voor mij. Ik hoop hier goede wedstrijden te gaan spelen en met het team zoveel mogelijk duels te winnen.”

De eerste indruk die Kvída van de club heeft is goed. ,,De jongens hebben me hartelijk ontvangen en ik heb het idee dat er een goed team staat. Het spreekt dan ook voor zich dat ik uitkijk naar de start van de competitie.”

Jack de Gier is blij met de komst van de 1.95 meter lange verdediger. ,, We waren al een tijdje op zoek naar een linksbenige verdediger en Josef stond bovenaan ons lijstje. Hij is een fysiek sterke verdediger en past precies in het profiel van het type speler dat we zochten. Ik ben blij dat het is gelukt om hem te halen”, aldus de hoofdtrainer. 

Foto: Aanwinst Josef Kvída temidden van trainer Jack de Gier en algemeen directeur John Bes; Redactie Almere City FC

17 augustus 2017

Deel dit artikel: