Jergé Hoefdraad keert terug bij Almere City FC

Jergé Hoefdraad keert voor de tweede keer in zijn carrière terug bij Almere City FC. De 31-jarige aanvaller traint al enige tijd mee met de A-selectie en heeft maandag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract.

De sterke buitenspeler kan gerust de comeback kid genoemd worden.  Hoefdraad speelde van 2009 tot 2011 en van 2013 tot 2015 namelijk ook al in Almere. In die periode kwam hij tot 110 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarin was hij achtmaal trefzeker en verzorgde hij zestien assists. De afgelopen twee seizoenen droeg Hoefdraad het shirt van SC Cambuur, waarmee hij eerst in de Eredivisie en later in de Jupiler League actief was.

,,Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij deze club en ook nu voelt het weer goed”, vertelt Hoefdraad. ,,De club, de mensen en het voetbal dat hier wordt gespeeld spreken mij aan. Bovendien wordt het ook qua organisatie allemaal steeds professioneler.”

De nieuwe aanwinst verwacht veel van de komende voetbaljaargang. ,,Er staat een goede spelersgroep en ik geloof erin dat het een mooi seizoen kan worden. Zelf zou ik tevreden zijn als ik veel aan spelen toekom en belangrijk kan zijn met goals en assists. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Trainer Jack de Gier reageert verheugd op de komst van Hoefdraad. ,,Ik ben blij dat hij ons komt versterken. In onze ogen is Jergé de best mogelijke vervanger van Soufyan Ahannach. Een sterke buitenspeler met de nodige ervaring, die andere spelers beter maakt. Bovendien is het een jongen die de club nog kent van zijn eerdere periodes in Almere.”

Foto: Jergé Hoefdraad temidden van zijn familie, zaakwaarnemer en algemeen directeur John Bes; Redactie Almere City FC

15 augustus 2017

Deel dit artikel: