Soufyan Ahannach naar Brighton & Hove Albion

Soufyan Ahannach maakt per direct de overstap van Almere City FC naar Brighton & Hove Albion. De 21-jarige aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen bij de club uit de Engelse Premier League.

De behendige voetballer kijkt uit naar het nieuwe avontuur dat hem te wachten staat. ,,Dit is een grote stap in mijn carrière. Ik maak een mooie transfer naar een prachtige competitie”, glundert Ahannach, die het afgelopen seizoen nog van grote waarde was voor Almere City FC met achttien goals en vijftien assists.

,,Ik weet niet of het eerder is gebeurd dat een speler vanuit de Jupiler League rechtstreeks de stap maakt naar de Premier League. Ik vind het daarom moeilijk in te schatten waar ik sta en laat het allemaal op me af komen, maar ik heb er heel veel zin in”, vervolgt Ahannach, die met een goed gevoel terugkijkt op de afgelopen jaren.

,,Ik heb vier jaar in de hoofdmacht van Almere City FC gevoetbald en in die periode heb ik mij volop ontwikkeld. Vooral de laatste jaren. Voor mijn gevoel was ik nu toe aan een volgende stap en die komt er met Brighton & Hove Albion. Het geeft eens te meer aan dat Almere City een perfecte springplank is naar de top.”

,,Ik wil de supporters bedanken voor hun steun. Zij hebben altijd hun steentje bijgedragen en ik wilde graag iets voor ze terugdoen. Ik hoop dat ik ze de afgelopen jaren heb kunnen vermaken met mooie acties, goals en assists. Uiteraard wens ik Almere City FC komend seizoen veel succes.”

Algemeen directeur John Bes: ,,Wij zijn in de eerste plaats hartstikke blij voor Souf. Daarnaast is het voor de club fantastisch dat wij na Vincent Janssen (2015: AZ) en Pablo Rosario (2016: PSV) wederom een speler afleveren op het hoogste niveau.” 

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

10 augustus 2017

Deel dit artikel: