Schotse versterking voor Almere City FC

Almere City FC versterkt zich per direct met Charlie Telfer. De 22-jarige Schotse middenvelder komt over van Dundee United en partijen verwachten deze week een overeenkomst te tekenen voor een seizoen met de optie voor nog een jaar.

Begin juli was Telfer al twee weken op proef in het Yanmar Stadion en de behendige voetballer maakte in die periode een sterke indruk op trainer Jack de Gier en de rest van de technische staf. Na zijn terugkeer naar Schotland werkte Telfer vervolgens ook een oefenstage af bij Bolton Wanderers. De Engelse club uit de Championship wilde hem eveneens graag vastleggen, maar Telfer kiest voor een avontuur in Nederland.

,,Ik kijk met veel plezier terug op mijn oefenstage. De jongens hebben mij fantastisch opgevangen hier en de faciliteiten zijn uitstekend”, vertelt Telfer. ,,Eigenlijk wilde ik sinds het moment dat ik hier vertrok direct weer terug. Het was interessant om ook bij Bolton Wanderers ervaring op te doen, maar de manier van voetballen in Nederland en bij Almere City spreekt mij simpelweg meer aan.”

Telfer, die op 4 juli 1995 werd geboren in het Schotse Carluke, begon zijn voetbalcarrière bij Rangers FC. Hij doorliep daar de jeugdopleiding en in april 2014 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht.

In juni van dat jaar maakte hij de overstap naar Dundee United. Voor die club kwam Telfer 71 maal in actie en daarin was hij zesmaal trefzeker.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

8 augustus 2017

Deel dit artikel: