Go Ahead Eagles - Almere City FC gaat niet door

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Almere City FC op vrijdag 11 augustus 2017 om 19.00 uur in Terwolde gaat niet door. Burgemeester J.T.H.M. Penninx heeft 3 augustus besloten de al verleende toestemming voor de oorspronkelijk geplande voetbalwedstrijd in te trekken. Reden voor dit besluit zijn gewijzigde inzichten in de risicosituatie die deze week bekend zijn geworden.

In het persbericht van gemeente Voorst staat het volgende:
De gemeente Voorst heeft van de politie informatie ontvangen dat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een verhoogd risico heeft. Gelet op het verhoogde risico van deze wedstrijd en de locatie van de accommodatie in Terwolde, kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. De gemeente verleent graag haar medewerking aan sportieve evenementen, maar moet dit besluit nemen omdat de veiligheid voorop staat.

Almere City betreurt uiteraard dat de wedstrijd op last van de gemeente Voorst geen doorgang kan vinden. Komende zaterdag oefent de ploeg van trainer Jack de Gier wel tegen NAC. Deze wedstrijd wordt om 15.00 uur gespeeld op Sportpark Ruitersboslaan in Breda, de thuishaven van voetbalclub S.A.B. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij het sportcomplex en kosten € 10,00.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

3 augustus 2017

Deel dit artikel: