Almere City FC opent haar deuren voor technologie en innovatie

Het stadion van de jongste betaald voetbal organisatie van Nederland vormt op zaterdag 1 juli aanstaande het decor voor de eerste editie van de Almere Sport & Innovatie Club (ASIC).

Op deze dag laat Almere City FC zien dat haar ambities verder reiken dan alleen maar een hoge positie op de ranglijst. Geheel naar de kernwaarden ‘jong, ambitieus en eigenwijs’ heeft de club innovatie en technologische ontwikkeling hoog in het vaandel staan en positioneert zich daarmee als vooruitstrevende club.

Door proactief te reageren op innovaties en ontwikkelingen bij andere sporten pakt Almere City FC de rol van early adaptor en vormt daarmee de proeftuin van het (betaalde) voetbal. Hiermee wil de club graag een positieve en constructieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder.

Met het initiatief ASIC biedt Almere City FC enerzijds een podium aan haar technologische partners en anderzijds de mogelijkheid aan regionale clubs, organisaties en sporters om te profiteren van de aanwezige expertise. Johan Sports, Dotcom, Smartgoals, AKT, 24Touch, Instat, Automatic TV, Pro Actief, Audivers en Breedveld & Schröder zijn de deelnemende bedrijven aan de ASIC. Ook zal FlyGuys, een bedrijf gespecialiseerd in drones, aanwezig zijn op zaterdag 1 juli.

Is uw interesse gewekt en bent u ook benieuwd naar alle innovaties in de sport neem dan contact op met Leen den Boer (ldenboer@almerecity.nl). Entree tot de Almere Sport & Innovatie Club op 1 juli geschiedt enkel en alleen op vertoon van een persoonlijke uitnodiging.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

25 juni 2017

Deel dit artikel: