Yener Arica naar Adanaspor

Almere City FC en Adanaspor hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Yener Arica naar de Turkse club. De 25-jarige middenvelder/aanvaller zet zijn carrière zodoende voort in zijn geboorteland.

Arica kwam vorig jaar zomer over van Altinordu SK en maakte op 12 augustus 2016 zijn debuut in het shirt van Almere City FC. Dat was in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Twee weken later, in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, was hij voor het eerst trefzeker. Uiteindelijk zou Arica 27 competitiewedstrijden spelen voor de ploeg van trainer Jack de Gier, waarin hij zes keer trefzeker was. 

Komend seizoen keert hij dus terug naar Turkije, waar hij van waarde hoopt te zijn voor Adanaspor. Die club kwam uit in de Turkse Superliga, maar degradeerde dit seizoen naar het tweede niveau.

,,Arica is een speler die in principe goed bij onze club en speelstijl past en die van ons absoluut niet weg hoefde", reageert algemeen directeur John Bes. ,,Echter kwamen er een aantal zaken bij elkaar: Yener gaf zelf aan dat hij graag terug wil naar Turkije en uiteindelijk bleek Adanaspor bereid om aan onze vraagprijs te voldoen. Daarnaast was het een voorwaarde dat onze technische staf ruimte zag voor verbetering. De uitstekende kwaliteiten van Yener zijn vanaf nu ons referentiekader in de zoektocht naar een speler die ons nog beter maakt."

Wij bedanken Yener voor een mooi seizoen en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club!

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

23 juni 2017

Deel dit artikel: